ANNONS

Kära SPANIEN, älskade TORREVIEJA

/
IMG_8599

Hej hej

Har såna Torrevieja-cravings så jag öppnade bildmappen för att äntligen gå igenom bilderna från i somras. Det får bli en TBTT i dag. Throw back Torre-torsdag. Vi hade som så många andra planer på att spendera sommaren där, vår första!, men det blev inte riktigt så. Men sista veckan på sommarlovet kom vi iallafall äntligen ner! Känslan när vi satte nyckeln i dörren efter 6 månader var obeskrivlig. Ni brukar ha så många frågor om vår lilla dröm i Spanien så undrar ni något är det bara att ställa dem här eller maila mig eller skicka dm på Instagram.Vi reste med tiiidiga morgonflyget vid 06.50 vilket innebär att vi åkte från Örebro vid 02-snåret och var hyfsat groggy när vi kom fram 🙂 Väldigt uppstyrt på flyget, det var kanske 1/2 fullsatt och alla hade ansiktsmasker på, ingen servering av mat eller dryck. Helst inget handbagage över sätena (stoppar upp och bildar köer) utan bara vid fötterna och man fick gå in några i taget radvis så det inte blev trängsel. När vi landade på Alicantes flygplats tog de tempen på alla och man får lämna aktuell hälsodeklaration och allt var väldigt bra ordnat och gick smidigt.

Tog en taxi till lägenheten och från att vi landade tills vi fått alla väskor och gått igenom säkerhetskontroller och åkt till lägenheten tog det max en timme. En av anledningarna till att vi valde just Torrevieja, det är bara ca 30-40 min bilfärd från flygplatsen.

IMG_8579

Det första vi alltid gör när vi kommer ner (flyger oftast denna tiden) ner är att slänga in väskorna ”på rummet” (som jag envisas med att säga de första dagarna innan poletten ramlar ner att det inte är ett hotellrum utan vårt hem <3 ) och sen går vi ner till stranden och äter lunch. (Max 5 min promenad). Hamnar nästan alltid på Vela Beach Centro – kanske inte för att det är det bästa stället eller något vi längtar särskilt efter men det finns något för alla, de har 3-rätters ”menu del dia” på lunchen som är ett väldigt prisvärt paket som många restauranger här kör med. Nu ligger detta precis vid stranden så det är lite dyrare men det är ändå himla prisvärt jämfört med Sverige med ca 150 SEK för förrätt, huvudrätt, dessert, kaffe och öl eller vin så det känns alltid som ett kap 🙂 Dessutom får man nybakat bröd med aioli, tomatröra och oliver i väntan på maten som smakar magiskt. Skulle kunna gå hit och äta bara det!

IMG_8582

Tar alltid ett glas Sangria innan maten och suckar ”ahhhh livet i Spaaanien”.

Förövrigt var det mycket bra uppstyrt på både restauranger och butiker all personal bar ansiktsmask och gästerna med så länge man inte åt och drack något. När man kom in blev man oftast sprayad med handsprit av personalen eller fick ta själv, det fanns prick överallt. Enda gångerna man fick ta av munskyddet var som sagtmedan an satt ner och åt eller drack och när man satt still i sin ruta på stranden eller badade.

Micke gillar egentligen inte att dela mat (knasboll) men jag älskar att dela mat och vill äta lite av mycket och smaka på allt så det slutar med att vi delar 😉 Hehe. Denna gång blev det en jamon-carpaccio på tomatbädd och croquetas till förrätt. Vi snöade helt in på kroketter och beställde det på varenda restaurang i princip. Sååå gott!

IMG_8583
IMG_8585
IMG_8587

Till huvudrätt blev det en vegetarisk pizza med rimligt mycket ost 😉 och grillad lax. Och till dessert valde vi varsin cava-sorbet, en citron och en mandarin. Och de är så goda så det är löjligt!!

IMG_8588
IMG_8589
IMG_8593
IMG_8594
IMG_8595
IMG_8601

Barnen brukar dela på en Margarita och smita ner till stranden och den lilla badplatsen som ligger framför medan vi äter klart. Inte riktigt lika intresserade av att sitta länge och äta och äta och äta. Avslutar med en koffeinfri cappuccino bara för att det finns prick överallt och muttrar surt över Sverige där det finns typ ingenstans.

IMG_8603

Sen tar vi en sväng förbi vår närmsta Consum på vägen hem och köper på oss lite dryck och frukost och godsaker och går hem och packar upp. SOM JAG LÄNGTAR efter att få göra prick det nu!

Har så mycket bilder och mat på lager så det blir många inlägg idag 🙂 Ett i timmen ungefär så kika in under dagen. Hoppas ni gillar! Annars får ni kika in i morn istället.

KRAM

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00