ANNONS

Längtar lite extra

/

Godmorgon!

FREDAG – veckans bästa dag. Inga särskild planer i dag förutom den stående aw:n med grannarna i husen bredvid. Micke ska bort med jobbet så jag och barnen ska se på veckofinalen av idol sen och äta gott. Barnen önskade nuggets och pommes, perfekt det tar mig max 10 min i fritösen och noll förberedelser hehe. Och jag ska äta kräftor, ta mig noll minuter i köket. Ska baka en kladdkaka till dessert också men den gör jag nog iordning under dagen i en stekpanna och ställer in den i ugnen medan vi äter så är den klar i tid. Mmm! Ni får recept här om ni missat den, godaste kladdkakan jag vet! Festlig att njuta på också, blir alltid en massa instagrambilder hehe.

Kladdkaka i stekpanna
4-6 port

100 g smör
1 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg

chokladtäcke:
200 g mjölkchoklad, gärna med nötter (jag tog den med salta mandlar i)
1 dl vispgrädde

Till servering:
vaniljglass
chokladsås (gärna denna)

Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem. Häll smeten i en gjutjärnspanna.

Grädda kakan i 175 C ca 15 min. Gör chokladtäcket under tiden. Smält choklad och grädde i en kastrull. Häll detta över den varma kakan. Låt stå en liten stund och svalna men kakan ska fortfarande vara varm/ljummen. Skopa över några kulor god vaniljglass och ringla över lite chokladsås. Servera genast och låt gästerna ta direkt ur stekpannan.

(obs dubbelkolla så pannan går in i ugnen, ta inte en för stor)

Sjuuuuukt gott, krämigt, kladdigt och smaskigt. Rena chokladdrömmen!

Vaknade upp med lite extra längtan till Spanien i dag. Micke och jag skulle nämligen åkt på en liten tu-man-hand-weekend förra helgen dit men det flyget blev inställt och ombokat till denna helg. Men det flyget blev också inställt. Nytt försök och bokat ny resa till nästa helg, 3:e gången gillt??

Lovade ju en liten titt på lägenheten så nu ska jag ta tag i bilderna och fixa det. Kika in lite senare!

KRAM

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00