ANNONS

Majscarbonara

/

Innehåller reklam genom annonslänkar

IMG_5357

Hej och godkväll i stugorna!

Så tidigt det blir mörkt nu. Och så k a l l t det är! Ynka en grad bjöd Örebro på i förmiddags så det blev en minst sagt uppfriskande promenad. Har ni sett (på instagram) vad jag gjort i dag? Skäms inte ett dugg 🙂 Man får pigga upp sig med det man vill och mår bra av. Gjorde min dag!

Tänkte dock kika in med ett annat gott och snabblagat vardagstips åt er nu som ni måste testa. Det blev så gott så Micke slickade tallriken och sa att han önskar sig detta när han fyller år. Hyfsat betyg 🙂 Majscarbonara! Hemligheten är mycket parmesan så det blir så där karamellig smak över det hela, mmmm!!!

Majscarbonara
4 port

tjock spagetti för 4 personer (ca 75 g/pers)
1 stor gul lök, finhackad
smör att steka i
3 dl grädde
50 g philadelphiaost
1 st grönsaksbuljongtärning
450 g fryst majs
3 dl finriven parmesan
2 st äggulor
salt & pepparKoka pastan enligt anvisningar. Gör undertiden såsen. Stek löken i smör tills den blivit glansig.

Häll på grädde, philadelphia, buljongtärning och fryst majs och låt puttra några minuter tills majsen är kokt och såsen tjocknat något. Rör ner parmesanen så den smälter. Ta såsen från plattan och rör ner äggen så den blir riktigt krämig. Smaka av med salt & peppar och rör ner den varm pastan. Ät och njut! Och servera självklart extra parmesan till..

IMG_5348
IMG_5349
IMG_5350
IMG_5352
IMG_5354
IMG_5353
IMG_5356
IMG_5355
IMG_5360

Detta vill ni prova!

Och ni vill även tipsa mig (och Micke) om en bra serie. Jag ser såå många själv men vi brukar ha en serie att se tillsammans om kvällarna. Nu har vi precis sett klart Inlåst (Vis a vis). De första säsongerna var lysande! Den sista var rent usel. Innan det såg vi Marcella. Samma sak där, de första säsongerna var hur bra som helst och den sista spårade ur totalt. Det här med att sluta på topp..? Nä?

Men nu behöver vi en ny alltså! Inget för tjejigt, det ser jag själv. Gärna något spanskt, spännande eller kul. Inte för svårt och mörkt och avancerat som man måste vara tokpigg för att hänga med i. Har ni några tips?

(Förövrigt älskar jag mina tallrikar från serien Ostindia. Mycket ur serien på grymt kampanjpris HÄR nu så jag funderar på att utöka den. Någon som samlar på denna serie?)

KRAM

59

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00