ANNONS

Grapefruktbellini med rosmarin

/

Hej hej

Hur har ni det denna härliga fredag? Jag har det toppen men fullt upp så det får bli ett drinktips så här i sista minuten. Eftersom det är Champagnens dag och allt får det bli en Champagnedrink!

Grapefruktbellini med rosmarin
4 drinkar

12 cl rom
1,2 dl rosmarinsockerlag
4 dl grapefruktjuice
ca 4 dl champagne eller mousserande vin

Sockerlag:
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
några rosmarinkvistar

Börja med sockerlagen. Koka upp vatten och socker i en liten kastrull. Lägg i rosmarinkvistarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna och plocka sedan bort kvistarna.

Blanda rom, sockerlag och grapejuice i en kanna. Häll upp i 4 glas och toppa med välkyld champagne. Garnera gärna med en kvist rosmarin.

(Jag hade röd grapefruktjuice men skulle nog vara vit av bilden att döma, gott oavsett! Prova er gärna fram med sockerlagen, nästa gång tar jag lite mindre än receptet.)

Till dessa gjorde jag lite frasiga drinktilltugg på filodeg och getost. Blivit helt tokig i getost (som jag avskydda förut!) men helst ska den vara varm.

Vårrullerosetter (allt om mat)

20 vårrulledeg ark, 12×12 cm
150 g getost

Skär getosten i bitar. Lägg lite ost på dubbla vårrulleark. Rulla ihop arken och snurra ändarna till rosetter. Ha en fuktig handduk över vårrulledegen under arbetets gång så att den inte torkar. Lägg vårrullerosetterna på en plåt med bakplåtspapper och täck tätt med plastfolie. Ställ plåten i frysen.

Sätt ugnen på 225°. Ta vårrullerosetterna direkt ur frysen och grädda mitt i ugnen 6–7 min. Servera genast. Såå gott!

Nu ska vi kila över till grannarna på en snabb liten AW!

KRAM på er!

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00