ANNONS

Fläskfilé oriental

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Gina tricot

IMG_0688

Nejmen heeej 

Riktig deppmåndag igår. Ytterligare restriktioner och alla tankar på eventuella glöggmingel, träffa vänner, andra planer och julfirande framöver bara poff. Totalt grått väder på det som aldrig ljusnade och allt kändes bara bläää.

Gaskade upp oss lite framåt kvällen och värmde oss med lite glögg, pälsade på oss och gick ut i mörkret och satte upp ljusslingor. Nu syns snart huset från månen tror jag! Och det livar faktiskt upp. La mig rekordtidigt och vaknade upp lite gladare i dag. Det är som det är och bara att göra det bästa av.

IMG_0649

Fick såå många roliga fläskfilétips av er som jag ska prova framöver. Förra veckan blev det min gamla barndomsfavorit fläskfilé oriental. Det var den eller Chop suey som serverades när det var fest hemma hos oss när jag var liten. Och pain rich (inte baguette) med räkost. Låter som en konstig kombo jag måste minnas fel haha.

Fläskfilé oriental
4-6 port

2 st fläskfiléer
4 bananer (inte för mogna, då går de lätt sönder)
smör att steka i
1 tsk socker
6 dl vispgrädde
1-2 msk curry
salt & peppar
2 tsk socker

Putsa filéerna och skär i skivor, ca 1 cm. Bryn dem på båda sidor och lägg över i en ugnsform. Häll över stekskyn. Dela bananerna på längden och stek dem i rikligt med smör. Strö över ca 1 tsk socker och låt de få en karamelliserad yta. Lägg över bananerna i ugnsformen. Blanda vispgrädde, salt, peppar, socker och curry (och tillsätt ev en msk mjöl så blir såsen lite tjockare och håller i hop bättre). Vispa sedan grädden och bred den över formen.

IMG_0672
IMG_0703
IMG_0715

In i ugnen 200 C ca 20-30 min tills rätten fått fin färg (håll koll så den inte bränns). Servera med ris och en god sallad.

IMG_0745
IMG_0749

Haha oooops, tippade tallriken så mycket så såsen rann av..

IMG_0750

Ny söt top, den hittar ni HÄR!

IMG_0487
IMG_0490
IMG_0492
IMG_0489

Lite fint på sistone. Ormörhängen HÄR, pärl-snodd HÄR, kvistar med kottar (så fina som de är eller att blanda ut buketter med) HÄR och halsband med berlock och örhängen med pärla HÄR.

Ha en fin dag och tack för alla gulliga rader ni lämnar. Ni piggar upp mörkret! <3

KRAM

29

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00