ANNONS

Smakar Ahlgrens bilar olika??

/
a2

Heeej 

Sovit gott? Jag har sovit som en klubbad säl fram till 5-nånting när jag vaknade av blåsten. Lät som om hustaket höll på att lyfta. Bävar för morgonrundan, hörs vi inte senare har jag blåst bort.

Ska sätta mig och leta i urklippshögen (berget) efter någon god 3-rätters att prova helgen. Det är ju det man roar sig med nuförtiden, att fundera på vad man ska äta och äta gott.

Här kommer ett kul efterrättstips. Brukar särskilt uppskattas hos de små. Det tar en liten stund att göra då det är några moment som kräver tid att stelna, men annars är det verkligen världens enklaste dessert att göra med bara 2 ingredienser!!

a1

Ahlgrens bilar pannacotta

ca 90 ahlgens bilar, 30 av varje färg.
6 dl grädde

Gör ett lager i taget. Koka 2 dl grädde med 30 st bilar ( i samma färg) tills de smält helt. Häll upp i ganska små glas (de blir ganska mastiga/söta så det räcker med lite). Låt kallna i kylen så det stelnar (ca 1-2 h). Gör sedan ännu ett lager på samma sätt och låt stelna ovanpå och avsluta sedan med sista lagret. Dekorera med Ahlgrens bilar och kanske marshmallows vid servering.

(Vill man förstärka färgerna kan man ha i några några droppar karamellfärg)

dsc_1242

Annars kan man göra julgodis av dem! Blir ju så läckert med färgerna 🙂

Fudge med bilar

2 förpackningar Ahlgrens bilar
150 g smör
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
3 droppar grön hushållsfärg
3 droppar röd hushållsfärgSortera bilarna i 3 färger. Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och sjud på svag värme ca 10 min. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Dela upp smeten i tre kastruller och tillsätt en färg bilar i varje kastrull.

Värm tills bilarna smälter under omrörning till en temperatur på 120°. Droppa i några droppar grön och röd karamellfärg i den gröna och röda smeten. Täck en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg (låt stelna något mellan lagrena) och häll de andra på så det blir 3 lager. Låt stelna och skär därefter i bitar.

dsc_1261
dsc_1272
dsc_1269
dsc_1273
dsc_1274

Det är en ständig diskussion angående om de olika färgerna på bilar smakar olika. Vissa säger att det är samma smak på alla medan många tycker de smakar olika. Vad tycker ni??? Jag har ju alltid tyckt att de vita är godast, men det kanske bara är en inbillning? Tydligen innehåller de exakt samma saker förutom färgämnena och dessa har ju ingen smak. Förvirrande värre 🙂

Häpp nu ska jag ge mig ut på promenad i stormen. Hörs förhoppningsvis om en stund 🙂

KRAM

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00