ANNONS

Gulaschsoppa i slowcooker.

/

Innehåller reklam genom annonslänkar för Kitchen Time

IMG_6915

Hej hej

Vad hände med fredagen undrar ni? Jag med! Den bara försvann! Men den innehöll en iskall start på dagen och en långpromenad på 15 000 steg med 5 varv i trappan i Sörbybacken i strålande sol och is på backen. En rekordlång dusch för att tina upp och sen innehöll den en god vintrig fredagsdrink som jag bjöd grannarna på (aw påpälsade ute med avstånd går utmärkt). En god middag också som vi blev så mätta av så ingen dessert orkades och sen somnade Sebbe och jag tidigt framför tvn. En perfekt fredag. (Återkommer med recept strax.)

Höstmyset tidigare i veckan då? Tända ljus och varm mat i skymningen. Vi gillar lite olika mat i vår familj. En av Olivias favoriter är gulasch. Det gillar Sebbe inte alls och fick korv i stället. Jag hade kunnat äta vilket som, älskar båda.

Så himla smidigt att laga mat i slowcocker (jag har en crockpot). Stoppa ner ingredienserna på morgonen och sen står den där tills den är klar och sedan sätter den sig på varmhållning tills det är dags att äta. (Går självklart bra att laga gulasch utan en sån, använd en gryta och låt den gå ett par timmar tills köttet är mört och lägg ner grönsakerna de sista 30 min ungefär.)

IMG_6916
IMG_6917

Ibland tragglar jag och tycker alla ska äta samma. Ibland vill jag bara att alla ska bli mätta och glada.

IMG_6918

Vitlöksbröd och en klick creme fraiche till, klassiskt och gott.

IMG_6925

Gulasch
6 port

ca 1 kg grytbitar av högrev
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
3 morötter
4 potatisar
3 röda paprikor
1 oxbuljongtärning
1 dl rött vin
1 msk mortlad hel kummin
3 msk paprikapulver
400 g krossade tomater
8 dl vatten
2 lagerblad
salt och peppar

Bryn grytbitarna runt om och lägg dem i slowcookern. Hacka löken och vitlöken och lägg i dem. Skär morötter, potatis och paprika i mindre bitar och lägg i dem. Smula över buljongen och häll på vin, krossade tomater och vatten. Tillsätt kryddorna och ställ in sloowcookern på låg i 7-8 h. Smaka sen av med mer salt & peppar om det behövs.

IMG_6919
IMG_6926

Jag har DENNA Crock pot (bra pris nu) och som vi har använt den!! Sååå nöjd. Denna variant kan man lyfta ur och ställa byttan direkt på spisen och steka kött/grönsaker direkt i crockpoten, supersmidigt. Sen ställer man den bara i ställningen och sätter på timern. Så vet ni inte vad ni ska önska er eller investera i till julklapp så kanske det är en sån? Komma hem till färdig middag är ju perfekt, om det så är från stranden, från backen, från jobbet eller vad som.

Har ni tips på maträtter ni gjort i slowcooker? Vill testa alla! 🙂 Jag gör mycket grytor, soppor och långkok men man kan ju baka och göra lite allt möjligt. Hit me!

KRAM

20
79

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00