ANNONS

Rosa bubblor & smörgåstårta

/

I samarbete med Dryckestipset.se

IMG_9713

Hej hej!

När vi firar något i den här familjen så är det oftast med smörgåstårta. Det är inget som smakar så mycket fest som det! Födelsedagar och högtider, årsdagar och storhelger. Stort som smått. Jag älskar smörgåstårta, alltid gjort. Köpt (helst från Smörgåsbutiken i Örebro – där har vi köpt smörgåstårta sen barnsben så fort något skulle firas) eller hemmagjord. Och det är faktiskt inte särskilt svårt att göra en suuupergod egen smörgåstårta, testa gärna om ni inte gjort det tidigare. Ostbågar runt är ett måste, ni kommer inte vilja ha det på något annat sätt när ni testat detta!

IMG_9712
IMG_9718

Gör gärna själva tårtan dagen innan den ska ätas och dekorera samma dag den ska ätas.

Matplatsens smörgåstårta
4 port

12 skivor formfranska (utan kanter) bröd
ostbågar

Grundröra:
1 1/2 dl grädde
2 dl majonnäs
1 1/2 dl creme fraiche

lager 1:
1 1/2 dl gurkmajonnäs
100 g finhackad skinka

lager 2:
2 hårdkokta ägg, hackade
1 1/2 dl grundröra
salt & vitpeppar

Vispa grädde ganska hårt för sig, vispa crème fraîche för sig och blanda sendan samman dessa med majonnäsen.

Blanda i ordning de olika rörorna. Börja montera tårtan med ett lager bröd och bred på gurkmajonnäsen och strö över skinkan. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred på äggröran. Toppa med bröd och bred resten av grundblandningen runt och över tårtan. Krossa ostbågarna och tryck fast dem runt om. Klä med plast och ställt i kylen över natten. Dekorera nästa dag med allt ni gillar och tycker om!

IMG_9733

Just denna köptes dagen till ära men jag ska göra en egen när vi har bröllopsdag om ett par veckor tänkte jag 🙂

Bubbel och smörgåstårta passar ju alltid fint och gör det extra festligt, jag är särskilt förtjust i rosebubbel till mat. Nu är det faktiskt världspremiär för Casteloro Prosecco Rosé DOC (79kr) som vi har provat här.

IMG_0304

Ett friskt och fruktigt mousserande vin med fruktig smak med inslag av jordgubb, röda äpplen, persika, och citrus. Vinet passar utmärkt som aperitif och sällskapsdryck eller till sallader och lättare rätter av fisk och skaldjur. Perfekt till smörgåstårta med andra ord.

IMG_9740
IMG_9764
IMG_0298

HÄR kan ni läsa mer och beställa det till ert Systembolag!

KRAM

20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00