ANNONS
Integritet på Tailsweep

Godaste lasagnen

/


Hej hej

Här blev det VAB i dag. Vi tyckte Sebbe hostade oroväckande när han la sig i går så det fick bli en dag hemma för säkerhetsskull. Inte hostat alls i dag och mår som vanligt, dvs har energi för fem 😉 så det var nog inget. Jaja mysigt med sällskap i dag. Han har hjälpt mig laga julgodis på förmiddagen och sen ska vi äta McDonalds till lunch har jag lovat. Vet inte vem som längtar mest 🙂

Något annat jag kan längta halvt ihjäl mig efter är lasagne. En krämig smakrik gosig lasagne. Det är ju bland det godaste som finns, håller ni inte med? Detta recept blir alltid peeeerfekt. Finns ingen godare lasagne. Och jag föredrar gröna plattor! Vet inte om smaken blir annorlunda direkt men tycker de ser godast ut. Detta var vår fredagsmiddag häromdagen.

Mycket bechamell ska det vara. Med mycket ost i. Och mycket riven ost över. Ost ost ost! Och låt för guds skull lasagnen stå och ”sätta sig” efter den varit i ugnen. Den håller sig varm lääänge så var inte orolig att det kallnar. Lägg lite folie över och låt den stå och gosa till sig ordentligt så den blir tjock och krämig.

Världens godaste lasagne

ca 1 kg nötfärs
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 dl krossade tomater
2 dl vatten
1 msk dijonsenap
1 st köttbuljongtärning
2 msk oxfond
2 msk kinesisk soja

Bryn löken, tillsätt köttfärs och fortsätt bryna. Tillsätt vatten, krossade tomater och resterande ingredienser. Låt puttra på svag värme i ca 45 min och smaka av med salt & peppar.

Bechamel:
100 g smör
0,75 dl mjöl
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
5 dl riven ost (hälften parmesan och hälften gouda)

Gröna torra lasagneplattor
5 dl riven ost till toppingen
Tryffelpeccorino
sallad

Smält smör, vispa i mjöl, i med mjölk, grädde och ost. Vispa tills osten är helt smält. Smaka av med salt och mkt svartpeppar! Sen varvas lasagnen med plattor/köttfärssås/bechamel i varje lager och och mkt ost riven på toppen.

In i ugnen, 200 grader i ca 35 min. Känn med sticka att den är genommjuk. Servera med en god sallad och en rejäl bit tryffelpeccorino att riva över. MUMS!!

Lika gott till vardags som fest!

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00