ANNONS

Citronkolor och mörker

/

dsc_1165

Godmorgon

Usch så väderberoende jag är. En riktig vädermänniska. Kollar väderappar flera ggr om dan och blir på humör efter väder. Och gillar faktiskt de flesta väder så det är inte det. Men detta mörker!? Det blir jag galen på! Minns inte när det kändes som dag sist, även om solen går upp så syns den ju inte och hinner knappt upp och vända förrän den går ner igen och det spelar ingen roll hur många lampor och ljus vi har tända inomhus, det känns som kväll konstant. Och jag blir så less. Trött, orkeslös, oinspirerad. Och inget kul har man inplanerat eller kan planera. Världens tråkigaste bloggerska just nu också. Sorry.

Slut på gnäll. Vi piggar upp oss med lite julgodis va? Dessa kolor måste ni testa! De gör jag varje år nu. Syrlig citron som bara smälter i munnen, ljuvliga! (Receptet från Mat-Tina)

dsc_1156

Citronkola

5,75 dl socker
3 st citroner
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett

Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka tills att temperaturen uppgår till 114 grader. Tillsätt smöret och låt det koka vidare tills att temperaturen uppgår till 119 grader. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.

dsc_1058
dsc_1060

Häll smeten i en form ca 25 x 30 cm och ställ kallt över natten. Skär kolorna i bitar.

dsc_1151
dsc_1152
dsc_1154

De blir lite klibbiga så jag skakar runt dem i florsocker, gott med det söta mot det syrliga!

dsc_1159
dsc_1161
dsc_1164

Har ni gjort något godis i år än? Tipsa gärna, tänkte vika kvällen åt julgodisbak och pepparkakshuspynt.

KRAM

22

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00