ANNONS

Rocky road, det ultimata julgodiset

/
IMG_0520

Hej hej

Här har vi firat pappan i familjen med paket på sängen och frukost framför julkalendern i tv-soffan (han avskyr frukost på sängen). 43 år i dag! Nu är vi lika gamla i en månad ungefär 🙂 Mysigt med en lördagsfödelsedag när alla är lediga. Hade ju varit som gjort för en fest. Ny chans 2026 😉

IMG_0509

Sebbe har svängt i hop årets omgång av rockyroad i veckan. De är nästan slut redan. Sebbe själv vägrar smaka men Micke som sällan äter godsaker har nog ätit 75 % hehe. Men det är faktiskt det ultimata julgodiset. Enkelt, sött, salt, segt och knaprigt – allt i ett.

IMG_0507
IMG_0508

Rocky road600 g choklad


1-2 påsar dumlekola


2 nävar mini marshmallows


3 dl salta cashewnötter


1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad. Blanda samtliga ingredienser. Häll smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. När kakan har stelnat, skär upp den i lagom stora bitar.

IMG_0510
IMG_0511
IMG_0516
IMG_0517
IMG_0521
IMG_0522

I dag tänkte jag koka knäck. Och lakritskolor. Och kanske tiptopbollar och bountybollar. Och marsgodisar. Kanske Mozartkulor. Bara gamla godingar, måste testa några nya också. Vad gör ni i dag?

KRAM på er!

15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00