ANNONS

Julgransplundring!

/

DSC_9541

Hej hej

Trötta i dag? Pizza till middag? Det blev pizza redan till lunch här men oförskämt pigga och fräscha. Lugnt och mysigt nyårsfirande i går med bara familjen. Åt gott, spelade sällskapsspel och la oss hyfsat tidigt efter tolvslagets skålande. Iallafall Sebbe och jag 😉

Ser att många plockat undan julen och kastar ut granen i dag. Jag brukar ju vara lite likadan men i år siktar jag på en hederlig julgransplundring på 13-dagKnut. Tomtar och tingeltangel har packats ner redan men gran och belysning får vara kvar till plundringen.

DSC_9527
DSC_9535
DSC_9534
DSC_9528
DSC_9537
DSC_9538

Fantastiska skaldjur på vårt Ica Maxi (universitetet). Havskräftor stora som humrar och galet god krabba. Tycker skaldjuren är som godast så här års!

DSC_9549

Och kanske var detta årets sista Don Saffron? Helt klart juletidens godaste drink utan konkurrens! Gör den bara denna perioden om året, resten av året får man längta lite. Saffran gör den ju juligare än juligast men den är så god så man kan dricka den när som egentligen. På julgransplundringen kanske 😉

Don saffron
1 drink:
4 cl vodka
1 cl Aperol
2 cl citronjuice
1 cl apelsinjuice
2 cl saffranssyrup

Saffranssyrup:
Koka upp 2,5 dl socker med 2,5 dl vatten tills det löst upp sig, tillsätt sedan 0,25 g saffran. Låt svalna. (Räcker till många drinkar, förvara i kylen).

Blanda alla ingredienser förutom Aperol i en shaker fylld med is. Skaka sedan i cirka 10 sekunder så att shakern är väl kyld. Sila upp i ett passande glas. Droppa ned ca 1 cl Aperol. Enjoy!

DSC_9546
DSC_9542
DSC_9544

The Flight attendant har vi sett klart. Bra! Har även hunnit plöja Röran du lämnar efter dig (spansk). Också bra! Sitter just nu och surfar runt efter en ny bra serie att se i hop (Micke och jag). Tacksam för tips som alltid!

KRAM

46

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00