ANNONS

Carpaccio med friterad kapris

/

DSC_9623

Hej hej

Underbar promenad i vårt vinterlandskap i dag! Pälsade på mig som en Michelingumma och stapplade i väg i mina Uggs – och höll på att slå ihjäl mig redan vid brevlådan. Glashalt i dag! Och då är inte Uggs det bästa kan man väl säga 😉 Frågade efter bättre tips på instagram (i mina stories, missa inte att kika där) och fick så många tips på Icebugs så det ska jag se om jag hittar några.

Nu sitter jag och väntar på min leverans från Ica innan jag kan hoppa in i en varm dusch, lägga lite färginpackning i håret, sno lite av Olivias grymma scrub och smörja in mig med bus från topp till tå. Inte varit på Ica sen nån vecka innan jul, har nästan lite abstinens 🙂 Älskar ju att och storhandla i mataffärer, kan gå och handla i timmar hehe. Måste nog åka i väg och komplettera ändå tyvärr för dels är fläskytterfilén jag behövde till ett recept ersatt med fläskfilé och gyrosköttet ersatt med vegetarisk gyros såg jag. Fläskfilén kan jag förstå, det är ju snarlikt. Men en vegetarisk produkt gjord på bönor (som Micke som sagt inte kan äta pga allergi – och barnen vägrar) istället för kött kan jag inte riktigt hålla med om att det är ok att byta ut.

DSC_9617

Ett gott förrättstips till helgen ska ni få. Carpaccio. För några år sen vägrade jag äta allt som var ”rått”. Men man kan ju ändra sig 😉  Nu älskar jag det! Råbiff och carpaccio är mina favoritförrätter. Men har man lite svårt för rått kött kan man anda bresaola istället.

Carpaccio med kapris och tryffelcreme
4 port

ca 4-5 tunna skivor kött var (gärna oxfilé)
ruccola
riven parmesan
2 msk kapris
tryffelcreme

Tryffelcreme:
ca 1 dl creme fraiche
1/2 dl hellmanns majonnäs
1-2 msk tryffelolja
salt & svartpeppar

Blanda samman ingredienserna till tryffelcremen. Bred ut tunt skivad oxfilé på tallrikar. Fritera kaprisen i lite olja i en liten kastrull tills den puffat upp och blir frasig. Låt rinna av på hushållspapper och strö dem sedan över köttet. Ringla över tryffelcremen och toppa med ruccola. Strö riven parmesan över och servera genast.

DSC_9618
DSC_9619

Så så gott!

Just ja tänkte ju tipsa om fler serier för det önskade ni mer av. Förra veckan sträcksåg vi Familjen Bridgerton (Netflix) på två dar och den var ju såååååå bra!! Ville inte att den skulle ta slut! Fler säsonger kommer men det lär ju dröja. Även Micke gillade den faktiskt. Hett och romantiskt och vackert från 1800 talets England. Måste nog läsa de resterande böckerna nu.

Och i går började vi se The Alienist (Netflix). Efter halva första avsnittet pausade jag (skulle gå och natta Sebbe) och sa Nää vi byter serie va, den här var alldeles för dyster. Och Micke stirrade på mig och VAAA??! NEEEJ jag tyckte den var sviiiiinbra!?? Jag skojade ju bara 🙂 Den var svinbra! Mörk och lite otäck om jakten på en seriemördare i New York på 1890-talet – ge den ett försök så fastnar ni! Väldigt spännande och snygg, bra skådisar, lite Sherlock Holmes över den. Längtar redan till nästa avsnitt i kväll. Men först ser vi dagens avsnitt av Farmen (tv4) som börjat igen. Verkar vara en riktigt bra säsong, ni kan kolla i kapp de första två avsnitten på tv4 play om ni missat dem. Bästa dokusåpan!! Går måndag-torsdag och veckofinal på söndagarna.

KRAM

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00