ANNONS

Vardagsmat

/
IMG_5357

Hej hej

Första dagen tillbaka till vardagen 2021. Känns fantastiskt skönt faktiskt. Njutit sååå av julbubblan och allt gott. Nu blir det lite mer ordning på dagarna och lugn och ro några timmar. Snabb och god vardagsmat är det många som söker på och då har jag ett jättegott tips åt er här om ni missat det. Majscarbonara! Vegetariskt också och det kan vi ju alla bli lite bättre på tror jag 🙂 Vi äter sällan vegetariskt erkänna rjag men det är lite meckigt då min man är allergisk mot baljväxter så alla rätter med böner/linser/sojafärs och andra sojaprodukter som substitut går ju bort och då tycker jag det är svårt att få till en komplett måltid som inte känns som ett tillbehör och att något fattas. Tar jättegärna emot era bästa vegetariska tips! (som inte innehåller soja då ;))

Men detta är iallafall jättegott och känns inte alls som något fattas. Hemligheten är mycket parmesan så det blir så där karamellig smak över det hela, mmmm!!!

Majscarbonara
4 porttjock spagetti för 4 personer (ca 75 g/pers)


1 stor gul lök, finhackad


smör att steka i


3 dl grädde


50 g philadelphiaost


1 st grönsaksbuljongtärning


450 g fryst majs


3 dl finriven parmesan


2 st äggulor


salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningar. Gör undertiden såsen. Stek löken i smör tills den blivit glansig. Häll på grädde, philadelphia, buljongtärning och fryst majs och låt puttra några minuter tills majsen är kokt och såsen tjocknat något. Rör ner parmesanen så den smälter. Ta såsen från plattan och rör ner äggen så den blir riktigt krämig. Smaka av med salt & peppar och rör ner den varm pastan. Ät och njut! Och servera självklart extra parmesan till..

IMG_5348
IMG_5349
IMG_5350
IMG_5352
IMG_5354
IMG_5353
IMG_5356
IMG_5355
IMG_5360

Detta vill ni prova! Ser inte så märkvärdigt ut men är verkligen jättegott. Och enkelt! Perfekt vardagsmat.

Minusgrader, snö och glashalt här i Örebro i dag. Körde Sebbe till skolan i morse och ska köra Olivia strax. Curling denna morgon 🙂 Alla är lika trötta och har knappt styrfart i dag. Det är inte lätt att ställa om efter ledighet, kämpa på alla ni som också vänt på dygnet. Nu kör vi!! Ser såå fram emot 2021!!

KRAM

21

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00