ANNONS

Kanelbullekaka på nolltid

/
DSC_3577

Hej hej

Älskar detta januariväder, det ÄR januari för mig. – 9 grader när Olivia och jag gick ut och gick i morse (tog sällis med henne till skolan innan jag tog en liten sväng i skogen) och strålande sol. Något annat som är januari för mig är Hindersmässan! Men den är ju inställd i år. Hörde dock att det fanns några få stånd uppe ändå men det får va för min del i år. Det enda jag riktigt kan längta efter är marknadsnougat men det har jag ett enkelt recept på HÄR så det kan man göra hemma. Ska nog göra en omgång i dag bara för det!

Sugen på nått annat gott och snabblagat? Testa denna kaka, den smakar som nybakade kanelbullar men går på nolltid.

Snabb kanelbullekaka

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör
2 ½ dl mjöl
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 gnutta salt

kanel
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten springform (ca 20 cm) med bakplåtspapper.Smält smöret och låt det bli lite brynt. Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Pudra över kanel och strö på pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Servera gärna ljummen.

DSC_3562
DSC_3565
DSC_3566
DSC_3568
DSC_3571
DSC_3572

KRAM

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00