ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Kanelbullesockerkaka

/

DSC_9756

Hej hej

Den här sockerkakan är nog den godaste vi vet här hemma. Smakar som nybakade kanelbullar typ. Och luktar helt magiskt när man bakar den! Ytan blir liksom karamell av smör och socker och gör den både blank och god. Baka den gärna i silikonform, det tycker jag är smidigast och enkelt att få ur kakan. Dessutom blir ytan så där blank och knaprig. Älskar silikonfomar! Hur underbar var inte DENNA med ”3D-bubblorna”?? Eller DENNA som inte har någon platt yta under utan blir som en stor ädelsten, så maffig!! Och den HÄR då?? Den ska jag nog beställa. Det finns för mycket fint!!

IMG_2467

IMG_2456

DSC_9761

För att få en extra knaprig yta så smörjer jag formen med rejält med smör och sen avslutar jag med att hyvla lite smör ovanpå smeten som smälter och rinner ner längs kanterna med sockret under gräddningen.

DSC_9750

Kakan kan man antingen göra med en gömma på mitten med kanel och socker eller så varvar man smeten med kanelsockret flera gånger, det sista blir bäst tycker jag.

Kanelbullesockerkaka

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

fyllning:
1/2 dl socker
1 msk kanel

Vispa socker och ägg riktigt fluffigt. Tillsätt smöret och rör till en slät smet (jag föredrar smält smör). Rör ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt. Smöra (och bröa om så önskas, jag tycker det räcker med smör i silikonform) en sockerkaksform och häll i lite av smeten i botten. Häll lite kanelsocker på, häll på mer smet, varva med kanlesocker osv tills all smet är i formen. Avsluta med ett lager kanelsocker överst och hyvla över lite smör och grädda kakan ca 40 min i 180 C. Känn efter med sticka så den är klar.

DSC_9751
DSC_9753
DSC_9752
DSC_9755

Hade lite bråttom och stjälpte upp min kaka direkt, då blev den lite trasig 😉 Låt den stå och svalna i formen först så får ni ut den i ett stycke.

DSC_9756
DSC_9764
DSC_9762

Så himla saftig och smarrig! Och knäckig karamell yta, mmm!! Denna vill ni absolut testa!

IMG_2480
IMG_2485

Dagens söta blus/tröja HÄR! Och väääärldens skönaste svarta stretchbyxor HÄR, påfyllt i alla storlekar nu. Har flera par likadana 🙂 Missa inte dem! Håller färgen och formen och är sköna på men samtidigt snygga. Tips tips. 

KRAM

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00