ANNONS

Sportlov och långpannekaka

/
DSC_2067

Heeeej

Då var det SPORTLOV här! Ett lite annorlunda sådant utan planer och tyvärr försvann ju vintervädret vi haft över en natt och snön har regnat bort. Gissar att det blir mycket bakat under veckan, många filmer och serier sedda, många dagar i pyjamas från start till slut. Vi måste ju komma ut i friska luften lite också. Fick tips om Geocoaching – nån som testat det? Ska läsa på lite hur det går till.

DSC_2022

Tips till er om ni är fler som vill baka. Både enkel och god långpannekaka!

Kanelbullesockerkaka i långpanna

100 g smält smör
3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl filmjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mortlad kardemumma

rippel:
25 g smält smör
2 tsk socker
2 tsk kanel

pärlsocker

Smält smöret till rippeln tillsammans med smör och kanel. Ställ åt sidan. Klä en långpanna (ca 20 x 30 eller lite större) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ner i smeten försiktigt. Häll upp smeten i långpannan, ringla över kanelrippel och strö över pärlsocker. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i rutor.

DSC_2024
DSC_2028
DSC_2029
DSC_2062
DSC_2063
DSC_2060
DSC_2067
DSC_2057

Steg upp tidigt och duschade och pysslat med ditten och datten och nu vaknade nyss barnen och fick frukost på sängen. Vi startar lovet lite soft 🙂

Har så mycket bilder och recept att gå igenom som inte hamnat i bloggen ännu (flera år tillbaka faktiskt, mycket att gå igenom), är det något särskilt ni vill ha tips på eller läsa om? Har ju allt från resor och restauranger i Spanien, bakverk och mat av alla slag, födelsedagar och högtider, drinkar och inredning. Önska på om ni vill så pytsar jag ut det allteftersom 🙂

KRAM

24

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00