ANNONS

Kycklinggryta med dadlar

/
DSC_7773

Heeeej

Men lägg av så härligt väder vi har i Örebro i dag! Ska ta mig en kaffe eller rent av lunchen utomhus sen tänkte jag och i morse kom jag ut på min efterlängtade morgonrunda, solen värmer verkligen samtidigt som luften är krispig. Underbart! Hörde dock att pollensäsongen redan börjat och förväntas bli värre i år. Vårens värsta. Gäller att preppa kroppen i tid så jag ska åka bort till apoteket och hämta ut varsitt paket aerius till mig och Sebbe strax. Börjar man försent är det kört och blir mycket värre. Håller man det i schack är det helt hanterbart, man lär sig med åldern 😉 Mitt värsta numera är istället att jag blir så korsallergisk mot allt möjligt och sväller upp som en ballong av allergiutslag (främst runt ögonen och fingrarna) för minsta lilla. Bävar för detta. Vågar knappt äta en enda frukt, bär eller grönsak rå under våren.

DSC_7755
DSC_7754

Tänkte tipsa om en himla god kycklinggryta från Arla som vi testade. Älskar att använda lårfiléer i grytor, de blir så himla möra och goda vad man än gör med dem nästan. Går typ inte att misslyckas. Och sen älskar jag när det finns något sött i grytan, som här dadlar. Såå goda smaker i denna, testa den! Servera med ris till.

Kycklinggryta med dadlar
4 port

500 g Kycklinglårfilé
ca 12 st steklökar
8 st Dadlar utan kärnor
1 msk smör
2 1/2 dl grädde
1 tsk kinesisk soja
1 tärning hönsbuljong
1 1/2 msk balsamvinäger
ca 1/2 dl grovhackad färsk persilja
ris

Koka riset enligt anvisning på förpackning. Skär kycklinglårfiléerna i halvor. Skala löken. Dela dadlarna. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min tills kycklingen är färdig. Lägg i dadlar och persilja och koka ett par minuter. Servera grytan med riset.

DSC_7756
DSC_7767
DSC_7771
DSC_7773

Mums såå gott!!

Nu ska jag återgå till min kaka jag håller på att baka i köket. En gammal favorit jag inte ätit på över 10 år så jag hoppas den är lika god som jag minns. Ni får recept i morgon! Man blir ju så sugen på fika utomhus med fågelkvitter som sällskap nu.

Läste att bloggar håller på att dö ut, att läsarna minskar och de flesta hänger i andra sociala medier. Upplever ni det också så? Jag hoppas ju att ni vill hänga kvar här, min plan är att fortsätta inspirera med recept och annat så länge jag orkar skriva 🙂 Instagram i all ära men själv gillar jag bloggen bäst.

Önskar er en finfin tisdag. Och tack för alla gulliga rader ni lämnar!

KRAM

60

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00