ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Men åhhh <3

/
IMG_4273

Heeeej! 

Gulle ni vilka rara kommentarer som trillade in. Blir så himla glad att ni gillar bloggen! Har snart bloggat i 20 (!!) år så jag kan inte tänka mig att sluta med det, det är ju min grej liksom! Ska sätta mig och svara er i kväll. Onsdag = gräsänka. Ni får vara mitt sällskap 🙂 Ni och Gift vid första ögonkastet som äntligen kommit med ny säsong. Två avsnitt ute, sett det ena och det andra får bli i kväll till kräftor och bubbel. Älskar det programmet!! Sitter och skrattar, gråter, gömmer mig bakom en kudde, skäms, fånler och myser mig igenom avsnitten. Så sjuuukt kul!

IMG_4265
IMG_4275

Solglasögonväder (igår) och tunnare jacka. Vår i luften! (Vart våren var i dag kan man ju dock diskutera men det behöver vi inte hänga upp oss på).

IMG_4276

Dessa fuskpälsjackor har jag i alla 3 färgerna, nog de mest använda jackorna i min garderob. Den svarta har jag haft i flera år! (På kampanj nu, svart HÄR, brun HÄR, vit HÄR. Och en längre variant HÄR och HÄR. ) Solglasögon från Moschino och älskade lilla Gucciväskan är DENNA.

IMG_4245

Bakade en så god kaka i går. Senast jag åt den var 2010. Inte i går direkt 🙂 Fick receptet av min gamla kompis Frida då och kom att tänka på det häromnatten när jag inte kunde sova, hehe. Ligger visst och tänker på godsaker då. Fudgekaka heter den, och är lika god att äta som den är eller direkt från frysen då den är så där frys-seg-knaprig liksom. Mums!

IMG_4247

FRIDAS FUDGEKAKA

200 g smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk balpulver

Glasyr
2 dlvispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 gram Mörk blockchoklad
100 gram smör

Klä en liten långpanna, ca 35 x 20 cm, med ett bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och tag den av värmen. Rör ner strösocker och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, rör ner detta och arbeta smeten slät. Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda i 175° i ca 15-20 minuter.

IMG_4249
IMG_4251
IMG_4253
IMG_4254


Vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakplåtspappret.​ Låt kakan kallna.

IMG_4255
IMG_4256


Blanda alla ingredienser till glasyren förutom smöret i en kastrull. Låt detta koka tills den tjocknar, minst 10 – 15 minuter. Tag kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.

IMG_4283
IMG_4284
IMG_4287
IMG_4290

Bred glasyren över kakan  (jag la tillbaka kakan fast upp och ner i formen så det inte skulle rinna av för mycket) och ställ den kallt att stelna. Skär upp kakan i rutor eller servera den hel som en tårta.

DSC_0691
DSC_0693
DSC_0694

Serveras med fördel tillsammans med vispad grädde eller går även att göra som tårta med t ex olika godisgarneringar för kalaset! YUMMI!!

Nu ska jag hoppa i mjukiskläderna, sminka av mig, sätta upp håret in en knut och köra en power hour här hemma och plocka i ordning huset. Städning i morgon, då ska här vara tiptop annars kan det va!

KRAM på er!

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00