ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Fredagsdrink, påskgodis och outfiten

/
IMG_5077

Hej hej

Kikar in igen. Piggnat till 🙂 Fredag i morn ju. Och påsklov snart!! En vecka kvar. Håååhå så vi längtar här hemma. Lite olika när lovet är har jag förstått på senare år. Vi har påsklov själva påskveckan, hur är det där ni bor?

Var förbi Lidl och kollade påsksortimentet, de har alltid så kul grejer inför högtiderna. Visar om ni vill ha tips:

IMG_5065
IMG_5074
IMG_5078
IMG_5079
IMG_5081

Vi tjuvstartar påsken redan i helgen tror jag, påsken är för kort!

Mina finaste påskägg åkte fram och fylldes.

IMG_5083

Hittade så söta små tårtbotten/skålar att göra minitårtor/bakelser av. Kanske är svintorra och äckliga, vi får se 😉 Hoppas inte! Tips på fyllning??

IMG_5075

Och minimunkar att ha i frysen. Älskar munkar. Ä l s k a r munkar.

IMG_5067

Färdiga kak-kit. Kul gå-bort-present eller att baka själv. Eller låt barnen baka. Man tillsätter bara smör och ägg. Olivia ska provbaka i helgen, får återkomma med betyg.

IMG_5063
IMG_5064

En smarrig fredagsdrink måste jag ju tips som också! Förra helgen testade vi en Clover club. I sockerlagen ska det vara hallon men jag hade blandade hallon/blåbär så det smakade typ drottningsylt om sockerlagen. Jättegod sötsyrlig drink! (för originalet tar ni bara hallon).

IMG_4660

Queen Clover Club
1 drink

5 cl gin
3 cl citronjuice
2 cl hallon//blåbärsockerlag
2 cl äggvita

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is så det bildas skum av äggvitan. Fyll den sedan med is och skaka den riktigt kall. Sila upp i ett cocktailglas.

(Sockerlagen gör man genom att koka ca 75 g bär, 1 1/2 dl socker och 3/4 dl vatten i en kastrull tills sockret smält och bären mjuknat. Sila av bären och förvara kallt. Gott i mycket!)

IMG_4665
IMG_4663

I garderoben har några våriga plagg fått kika fram. Denna blus är såå söt på. Ett underlinne vore dock på sin plats ser jag 🙂 Blusen finns HÄR i flera färger (och bästa underlinnet HÄR). Och de svagt gräddvita jeansen som inte är genomskinliga eller för tunna finns HÄR.

IMG_4928
IMG_4957
IMG_4945
IMG_4955

Händer något kul i helgen? Och ska ni äta något gott?? Jag har satt en pizzadeg på jäsning så vi tänkte iallafall grilla ett par pizzor (en löjromspizza tror jag?). Micke har önskat Schnitzel, kanske kan bli det nån dag. Har lite ytterlår i frysen, det kanske kan bli råbiff?

Ett paket mjukglass står på kylning – tänkte testa att göra i glassmaskinen (sån de har i maskiner på glasskiosker). Tror ni det funkar? Sugen på en god köttbit med bea och pommes också. Men samtidigt sugen på att testa något nytt. Och alltid sugen på pasta. Inga spikade planer som ni hör. 🙂 Berätta gärna om era!

KRAM

41
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00