ANNONS

Nästan som förr

/
IMG_5313

Hej hej

I går hade vi ärenden till Karlskoga (en liten stad som ligger typ 30-45 min från Örebro) så Micke hade jobbat in en ledig dag och jag tog mig en. Passade på att gå ut och äta lunch på tu man hand sen och kolla in city. Det var snabbt gjort 🙂 men ändå supermysig för det kändes ju nästan som förr. Vi älskar att resa och besöka andra städer.  Stora som små. Gå ut och äta, se något nytt!

IMG_5346

Fick tips om restauranger av följarna på instagram. I princip alla tipsade om Strandkanten, Joans och Daisuke sushi. De två sista låg vid torget i den lilla citykärnan där vi strosade runt så vi valde en av dem och tillslut blev det sushistället.

IMG_5329
IMG_5332
IMG_5323
IMG_5341
IMG_5335
IMG_5337
IMG_5339

Så vackert och vällagat och fräscht och suuuuuuuupergott! Och då gillar jag inte ens sushi. Eller det är rå fisk jag inte gillar. Varianterna med något tillagat har jag börjat älska. Det blev en variant med friterat fläskkött (dör så god!) och en med grillad lax och en portion goyza med kyckling.

IMG_5347

Hit måste ni gå om ni är i krokarna. Värt att åka till som utflykt om inte annat!

IMG_5348
IMG_5349

Mitt över låg ett Espressohouse där det blev kaffe och dessert to go ute i solen på en parkbänk. Hittade en så smarrig flergångsmugg (till Olivia, hon älskar såna) och då ingick en kall dryck att fylla den med (men nu i Coronatider fick man den separat). Det blev en frapino med vit choklad och jordgubb, smarr! (Smakade som puckstång man åt när man var liten om nån minns den?)

IMG_5351
IMG_5354

Och sen blev det lite shopping. En trevlig butik som hette STIL hade kul kläder i märken vi inte har här hemma.

IMG_5311

Missade en inredningsbutik som många tipsade om, det får väl bli nästa gång 🙂

DSC_1076

Kvällen spenderades med pizza i soffan framför Talang-finalen. Såå rätt vinnare tyckte vi! Ska inte avslöja vem om ni inte sett det än. Hade egentligen tänkt grilla pizzorna på grillen men vi orkade inte så det blev ugnsbakade. Inte lika gott men ändå gott 🙂 Barnen åt Margarita, Micke och jag delade på en löjromspizza, en med chevre/fikonmarmelad/valnötter och en vi toppade med bresaola, tryffelcreme, ruccola och parmesan. Mums!!

DSC_1057
DSC_1058
DSC_1051
DSC_1047

Lördag och inga planer. Underbart! Vid får se vad det blir av den här dagen. Vad gör ni??

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00