ANNONS

Det godaste vi vet!

/

I betalt annonssamarbete med Dryckestipset.se

DSC_1097

Hej hej

Äntligen påsk-sol i Örebro. Kilar runt i huset och plockar och fejar (ser ut som inte mindre än ett bombnedslag efter tvättstugerenoveriagen men det börjar ta sig!) till hög musik och förfäras smutsiga fönster som syns så fort solen skiner men vad gör det? Solen skiner ju!! Aldrig varit typen som stressar upp mig för dammråttor och stök, här är sällan ”instagramvänligt” städat  till vardags 🙂

DSC_1085

Tänkte bjuda er på ett gott middagstips till påskledigheten med ett passande vin till. Ingen påskmat (men det hittar ni massor i arkivet, är ju typ samma jul/påsk/midsommar) men en favorit som passar jämt. Det är så gott så det ligger på både min och Mickes top 3 lista. Har ni inte testat ännu så gör det! Och det ska vara just kombinationen av alla smaker, hoppa inte över något. (Eller jo om ni som Micke är allergiska mot ärtor kan ni få hoppa över dem)

DSC_1092

Pratar såklart om en klassisk Wienerschnitzel med extra allt! Och hemligheten när ni gör schnitzel är att baka den riktigt lövtunn mellan två ark plastfolie först. Blir ungefär en miljard gånger godare än en tjock bit.

Wienerschnitzel
4 port

4 skivor kalvinnanlår

Till panering:
2 tsk salt
3 dl ströbröd
vitpeppar
2 ägg + 2 msk vatten
2 dl mjöl

Blanda ströbröd, salt & peppar på en tallrik. Vispa samman ägg och vatten på en annan. Häll upp mjölet på en tredje.

Banka ut kalvschnitzlarna ordentligt så de blir riktigt lövtunna mellan två ark plastfolie. Doppa dem sedan först i mjölet (se till så det täcker ordentligt) sendan ägget och till sist ströbrödet. Klappa in ordentligt. Låt vila en liten stund (ca 10 min). Stek dem sedan i rikligt med smör på båda sidor.

DSC_1079
DSC_1088
DSC_1089

Servera med pommes, bearnaisesås & rödvinsås, ruccola, finriven parmesan, en citronklyfta, friterad kapris och ärtor. Magisk kombo! Använd gärna samma vin i såsen som i glaset till maten sen. (tips längre ner).

Enkel rödvinssås
4 port

2 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 msk rörsocker
en klick smör
salt & peppar
(ev lite maizena)

Häll vin, vinäger, fond och socker i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rör ner en klick smör och smaka av med lite salt & peppar. Red ev av med lite maizena.

DSC_1080

DSC_1100

Helt otroligt vad gott. Läskas bara jag skriver om det 🙂 Lova att ni testar detta. Perfekt bjudmiddag också om ni har gäster vid tillfälle. Mycket kan förberedas innan som att panera köttet och göra såsen.

DSC_1149

Ett gott vintips som passar bra till då? Jo detta: Santa Helena Varietal
Carménère. Ett prisvärt rött vin som säljs i 1 liters PET-flaska.

Vinet har en härlig fyllighet med mjuka tanniner och smak av mörk frukt som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor och passar fint till rätter av lamm eller nöt och bufférätter. Gifte sig perfekt till denna rätt och gjorde sig suveränt i såsen.

DSC_1146

Nr 5059 // 1000 ml // Alkoholhalt 13 % // Sockerhalt <3 g/l // 79 kr

HÄR kan ni beställa eller se om det finns på ert närmsta Systembolag. Välj mellan att hämta i butik eller få hemlevererat.

 KRAM
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00