ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Brunch & ägg

/

Hej hej påskdagen

Har ni fullt upp med att äta ägg eller vad pysslar ni med? Jag jobbar på att ta igen förra årets äggmiss 😉 Kokta ägg, stekta ägg, målade ägg, äggröra, ägghalvor och omelett har vi hunnit med.

Godast av allt? Eggs Benedict! Gillar ni? Det är den lyxigaste frukost jag vet. Gärna med en Mimosa till 😉

Pocherade ägg gör man så här: Knäck äggen i glas/skåla ett och ett. Koka upp en halv kastrull med vatten, tillsätt rikligt med salt och 1 tsk vinäger. Sänk värmen lite och låt vattnet sjuda. Vispa runt runt runt i vattnet så det bildas en virvel. Vänd försiktigt ner ett ägg (jag brukar göra två i taget, tillsätter först det ena och strax därefter det andra). Låt sjuda ca 3-4 minuter. Fiska upp med hålslev och lägg i en skål med kallvatten en stund (så själva kokningen avstannar). Ta upp och torka av lätt.

Rosta engelska muffins, briochebröd eller rostbröd och smöra. Lägg på en skiva god skinka, toppa med 1-2 pocherade ägg. Skeda över lite ljummen hollandaisesås. Och servera genast. Yummi!!

Hollandaisesås 

250 gram smör
1 2/2 msk citronjuice
salt & vitpeppar
2 äggulor
cayennepeppar
ca 1 msk mjölk

Smält smöret och låt det vita lägga sig i botten (det ska helst inte med i såsen). Blanda citronjuice och äggulor i en skål och mixa med stavmixern. Tillsätt det smälta smöret i en jämn stråle medan ni kör runt med stavmixern ordentligt. Späd sen med mjölk till önskad konsistens och smaka av med kryddorna.

En brunch med lite av allt. Älskar brunch! Ser ni kladdkakemuffinsen på gottetallriken? De måste ni testa!! Recept HÄR.

Gosig tröja HÄR

PÅSK-KRAM på er!

12

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00