ANNONS

Cashewchicken

/
DSC_0449

Hej hej

Snipp snapp snut så var påsken slut. Det tråkiga med påsken, man firar den så kort tid, pyntet hinner knappt fram förrän det ska ner.  Barnen har studiedag i morgon så då plockar vi undan påsken och slappar heeeela dagen tänkte jag. Sitter och beställer hem mat från nätet, hittade en ledig tid i morgon så jag hoppas det hunnit fyllas på med fräscha grönsaker mm efter långhelgen.

Har dock noll matinspo – så himla mätt efter allt vi ätit under påsken. Känns som jag expanderat på alla håll och kanter, t.o.m fotsulorna. Gott var det 🙂 men nu är jag sugen på bra mat och inte snacks och godis i dessa mängder. Och buffé med Jansson etc behöver jag inte se nåt mer av förrän midsommar tack. Men jag vet bara inte vad vi ska äta? Vad har ni planerat för veckan, vad äter ni till lunch/middag? Ibland står det bara helt still!

DSC_0446

Tipsar er sålänge om en favorit jag ofta gör när jag inte vet vad vi ska äta, senaste förra veckan. Denna är såå god! Nån som testat? Superenkelt och alla brukar gilla den! (Ja alla utom våra barn då.. men det är inget ovanligt :)) Använd helst kycklinglårfiléer, det blir så mkt godare och mörare än kycklingfilé i denna rätt. Servera med valfritt ris eller äggnudlar.

Chickencashew
4-6 port

800 g kycklinglårfilé
1 broccoli
2 morötter
1/2 stor purjolök
1 röd spetspaprika
2 klyftor vitlök
1 liten flaska oystersås (ca 200 ml)
1 1/2 dl vatten
3 msk ljust muscovadosocker
Salt & peppar
ca 250 g cashewnötter

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja i en gryta. Strimla grönsaker och låt fräsa med. Blanda oystersås, vatten och muscovadosocker och häll detta i grytan. Låt puttra ca 7-8 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt färdig. Smaka av med salt & peppar. Strö över cahsewnötter och låt allt bli varmt.

DSC_0443
DSC_0444
DSC_0445
DSC_0447

KRAM på er!

(och glöm inte tipsa mig om några bra vardagsrätter nu!)

72

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00