ANNONS

Grekisk pytt med kall sås

/

IMG_5865

Hej hej

Fattade i n g e n t i n g när klockan ringde i morse. Jag är ju sällan helt ledig en längre tid (eller aldrig) men är det lov och röda dagar så unnar jag mig att skippa väckarklockan, det är semester för mig. Men herregud vad svårt det är att ställa tillbaka sen även om jag inte är typen som sover jättelänge.

Middagen i går blev en gammal favorit som jag tror vandrat genom de flestas hem. Vet inte hur många grannfruar jag blivit bjuden på detta hos under våra tisdagsmiddagar genom åren 🙂 Alla med sin tvist på kanske men så här gör jag den iallafall. Och kors i taket så åt alla (även om Olivia mest åt potatis och sås medan Sebbe bara åt kött, inget barn vågade smaka på fetaosten och petade bort de varma grönsakerna så gott det gick. Hehe). Men Micke och jag gillar, tycker detta är suuupergott!!

Grekisk pytt i panna med kall sås

4 port potatisklyftor av fast potatis
500 g fläskfilé
1 röd paprika
2 små gula lökar
1 ask coctailtomater
1 fetaostblock

Skär köttet i ganska små bitar och marinera minst ett par timmar, eller över natten i denna marinad:
1 dl olja
3 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

IMG_5810
IMG_5811
IMG_5812

Kall sås som tillbehör:
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk italiensk salladskrydda
1 finhackad vitlöksklyfta

Blanda allt till såsen och låt gärna stå i kylen ett par timmar (eller äver natten) så den hinner stå till sig och ta smak ordentligt.

IMG_5813

Lägg potatisen underst i en ugnsform. Lägg fläskfilébitarna ovanpå (jag häller på marinaden också) och  blanda runt. Lägg på skurna bitar tomater, paprika och lök. In i ugnen 225 C ca 30 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Ställ in den ytterligare ca 5 min i ugnen.

IMG_5846
IMG_5847
IMG_5848
IMG_5855
IMG_5857

Servera pytten med den kalla såsen, en god sallad och kalamataoliver.  Inte världens snyggaste rätt kanske men det väger smakerna upp 😉 Så himla gott och smakrikt!

IMG_5870

IMG_5867
IMG_5864
IMG_5861

I dag har jag laddat crockpoten med kycklingklubbor som marinerat över natten. Tänker att de ska få gå på låg värme i 6 h och grillas på grillen eller i ugnen innan servering i kväll. Några goda tips till?

KRAM

37

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00