ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Kycklingben i slowcooker

/

IMG_5882

Godmorgon du blåsiga regniga fredag, välkommen! 

Här står regnet som spön i backen medan det blåser stormvindar men vad gör det? Det är ju fredag! Och jag jobbar hemma 🙂 Mer synd om Micke som cyklade till jobbet i morse och fick börja dagen med att hänga in allt (inkl kallingarna!) i torkskåpet när han kom fram, haha. Ska in till stan på konsultation hos min frisör om en stund (sugen på nåt nytt!), passa på att köpa lite goda ostar i Ostbutiken och handla färska skaldjur i Hamnmagasinet. Familjen slutar tidigt så kanske kan det bli korv & Champagne till lunch/mellis, det var länge sen.

IMG_5893

Och sen är vi bjudna på en GT utomhus hos grannen till aw så håll tummarna för uppehåll. Sugen på en riktigt BRA film i kväll. Har ni några tips? (Inga serier och någon NY film tack).

IMG_5898

Tips: vääärldens skönaste ”finbyxa”, finns i normal eller längre längd och alla möjliga färger och storlekar. HÄR! Prisvärda och bra kvalité, håller både färg och form. Jag har 36R på dessa (då blir de så där skönt loosefit/bagy) men har dem även i 34R för lite tjusigare fit. När jag hittar byxor jag gillar köper jag flera av dem 🙂 Tycker byxor är det svåraste! Blus HÄR. Älskar omlott!

IMG_6039

Många härliga avsnitt av serier har det annars blivit denna vecka. Micke och jag ser Exit (alltså den är galen, och tyvärr inte helt osann) och Robinson. Själv har jag sett klart på Gifta vid första ögonkastet (älsk på den!!) och sen hittade jag till min glädje att säsong 17 av Greys Anatomy (favvoserie!) går på Disney + så där hade jag 5 osedda avsnitt att ta igen. Började plöja i onsdags på min lilla gräsänkekväll. Då äter jag alltid själv framför tv:n, dricker nåt gott, äter nåt gott och ser nåt bara jag vill se. Min me-time <3

IMG_6041

(Brukar få många frågor om detta porslin, köpt för länge sen men det är DETTA)

Denna onsdag blev det Caesarsallad med långsökta kycklingben (dööör så möra de blev!!) och ett rejält glas påskmust. Hur ska man klara sig ända till jul när lagret är slut?? Haha.

IMG_5873
IMG_5874

La marinerade kycklingben i min Crockpot och satte värmen på låg i 6 h. Fiskade upp dem när de var klara, de rasade nästan i sär så möra var de, och la i en ugnsform. Penslade med lite marinad och grillade på dem i ugnen 250 C ca 10 min för att få lite färg och krispig yta. Sååå goda!! Perfekt att förbereda för grillen när vädret blir trevligare.

IMG_5945
IMG_5946

Gott med allt möjligt till och på vilken buffé som helst. Åt dem till Caesarsallad nu (barnen åt dem med gräddsås av skyn och kokt potatis).

DSC_6051
DSC_6045

Caesarsallad
4 port

8-12 st kycklingben
2 paket bacon
2 förp romansallad
riven parmesan
krutonger
ceasardressing

Bryt eller skär salladen i bitar och skölj i kallt vatten så den blir riktigt frasig. Stek baconen i bitar och låt rinna av. Strö dem över salladen.  Ringla över dressing och blanda om lätt. Riv rejält med parmesan över och strö på krutonger. Toppa med kycklingen och servera resterande dressing vid sidan av.

Caesardressing

1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (alt 1-2 msk puré på tub)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2-3 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk

Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm.

 
DSC_6047
Så gott! Älskar mat som sköter sig själv under dagen, kommer definitivt fortsätta göra kycklingben i crockpoten. (Jag har DENNA, den kan man steka maten i först om man vill och slipper hålla på med andra stekpannor. Supernöjd med den!)

Skaldjur i kväll men vaaad ska man äta i morgon? Tänker mig en 3-rätters kanske. Ge mig lite inspo, vad äter ni i helgen??

FREDAGSKRAM!

29

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00