ANNONS

Favoritkakan- Sjuhålskaka

/
DSC_0772

Hej hej

Kilar runt och pysslar med lite av varje. Olivia har just bakat en tacopaj som hon och Sebbe sitter och äter, skönt med lite hjälp i köket ibland 😉 Inne i så tråkig svacka med noll inspiration eller lust. Tror det vänder nu när värmen kommer. Helgen ser fantastisk ut, måtte väderprognosen stämma! Bakverk och sötsaker däremot är jag sugen på 24/7 och senast ett akut sug efter Sjuhålskaka. Har ni testat den? Sååå himla god, om det inte är min favoritkaka så är det iallafall en av dem.

Sjuhålskaka

Kakan:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten

Choklad- kolaglasyr:
125 g smör
1/2 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl grädde

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet. Häll smeten i en smord form gärna med löstagbar botten. Grädda kakan i 175 °ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.

DSC04847-2

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknat något, ca 10 minuter. Gör sju hål med tex en tesked i den varma kakan. Hålen ska vara ca 2 cm i diameter. Häll över den varma glasyren så hålen fylls, resten hälls över kakan.

DSC_0736
DSC_0738
DSC_0741

Ställ kakan i kylen så den kallnar ordentligt och glasyren stelnar (gärna över natten). Servera med vispad grädde till.

DSC_0764
DSC_0774
DSC_0779

Denna måste ni testa!!

I kväll väntar sista avsnittet av Benjamins och kvällens avsnitt av Robinson. Påbörjade den spanska serien Vem dödade Sara också efter era tips, den verkar lovande. Älskar tv-kvällar och att landa där tillsammans efter en lång dag. I dag var en betydligt bättre dag även om det inte var nån superjödare den heller, haha. Men det går åt rätt riktning. Till helgen – och solen – är energin förhoppningsvis tillbaka!

KRAM

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00