ANNONS

Filmtips och matlagning

/
IMG_6254

Godmorgon!

Fyy vilken vissen måndag jag hade i går. Från start till slut… nästan. Sent i går kväll satte vi oss nämligen och bokade biljetter till Spanien i sommar. Orkar inte tro att man inte kan resa i sommar, nu behöver vi peppa upp oss. Och jag tror verkligen man kan, jag räknar med att vara vaccinerad i slutet av sommaren och att de flesta vuxna är och att de flesta restauranger och annat får ha öppet och klarat sig genom detta och även om allt inte är som vanligt så vill vi så gärna komma ner till vårt andra hem och spendera lite av sommaren där. Bokade för säkerhetsskull avbokningsbara biljetter, för jag är inte lika säker som jag låter 🙂 Men nu hoppas vi!!!

IMG_6256

Ser fram emot Sangria istället för saft 😉 Drömma lite måste man ju!

Någon som vågat göra sommarplaner ännu?

IMG_6259

Tänkte jag skulle tipsa om något gott vi åt i helgen men det går sådär eftersom hamburgarna i lördags blev ganska äckliga (hur är det möjligt undrar ni? vi med!), i fredags åt vi himla goda skaldjur som var dyrare än guld (!) men det är ju inget recept på det att dela direkt. Och i söndags åt vi köpt kebabtallrik. Och i går blev middagen snabbnudlar. Det passade liksom i hop med den tråkiga måndagen, ni hör ju..

IMG_6263
IMG_6265
IMG_6267

I lunchlådorna denna vecka ligger bla denna moussaka. Och den blev faktiskt himla god! Vill man så kan man försvenska den lite och ha i några skivade kokta kalla potatisar i ett lager, det gör jag ibland om vi råkar ha det över.

Moussaka
4-6 port

2 st stora auberginer


ca 2 tsk salt

Köttfärssås:
500 g färs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
2 tsk kanel
1 1/2 msk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk torkad persilja
1 tsk svartpeppar

Bechamel:
50 g smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
1 ägg
salt
svartpeppar
2 1/2 dl riven gouda
+ 1 dl att toppa med

Skär auberginerna i tunna skivor och strö salt på dem. Låt ligga och dra ca 20 min (medan ni gör köttfärssåsen och bechamellen) så hinner saltet dra ut onödigt vatten. Torka sedan av dem med hushållspapper och stek skivorna i olja så de får färg på båda sidor.

Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olja. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får färg. Tillsätt kryddor, tomatpuré och krossad tomat. Häll på vatten. Låt puttra ca 30-45 min.

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk, salt och svartpeppar (snåla inte med svartpepparen). Låt koka upp och sjud några minuter. Ta såsen från värmen och rör ner riven ost tills den smälter och vispa ner ett ägg.

Häll lite bechamell i botten på en ugnsform och lägg på några aubergineskivor. Häll på lite köttfärsröra och sedan bechamell, aubergine, köttfärs, bechamell osv. Avsluta med ett lager bechamell och stör över lite riven ost. Gratinera moussakan i 200 C ca 45 min.

Servera med en god sallad (gärna grekisk) och tzatziki.

IMG_6270

Och tillsist ett filmtips vi såg i söndags hela familjen, den nya Disneyfilmen RAYA och den sista draken. Jättebra tyckte vi alla!

Nu kör vi tisdag. En BRA sådan!!

KRAM

42

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00