ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Beef tataki

/
DSC_6166

Hej hej

Till förrätt i helgen testade jag något nytt, beef tataki! Går att göra på tonfisk om man vill det istället men nu gjorde jag på oxfilé. Blev supergott. Micke fullkomligt älskade det och åt upp det mest medan han mumlade att vi måste bjuda på detta när vi har gäster, hehe.

DSC_6156
DSC_6159
DSC_6158

I princip går det ut på att man halstrar mittbiten på oxfilén hastigt runt om och sedan lägger i marinad och låter kallna innan man skär upp köttet i tunna skivor. Ringla sedan över ponzu, finstrimlad salladslök och koriander. Och om så önskas en het dippsås till, som jalapenomajo eller chilimajo.

(följde ungefär detta recept)

DSC_6164
DSC_6181

Beef tataki
4 portioner

ca 400 g oxfilé
ca 2 msk furikake (finns att köpa på tex Coop)
salt & peppar
olja till stekning

Marinad:
1 dl Teriyakimarinad
1 tsk sesamolja
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk yuzu eller citron
1 tsk honung

Klappa in kryddorna i köttet runt om. Halstra hastigt runt om så det får fyn yta men fortfarande rå kärna.

Låt svalna. Blanda samman marinaden och häll i en påse och lägg ner köttet. Ställ i kylen ett par timmar. Skiva sedan upp köttet och lägg på ett fat och toppa med salladslök och koriander. Servera jalapenomajo att dippa i om så önskas.

Ätes med fördel med pinnar 🙂

IMG_6393
DSC_6169

Så fräscht och gott och dessa smarriga asiatiska smaker alltså. Mums!!

Nu ska jag faktiskt plocka upp mina nya gympaskor och ta med dem på en premiärrunda i det sköna vädret. Mina gamla från typ 90-talet började ju tårna sticka ut ur hehe men jag tycker ju det är såå svårt att hitta sköna skor. Knepiga fötter kanske. Men nu köpte jag iallafall tillslut DESSA och de var sååå sköna så jag slog till på DESSA med. Härliga (lagom) färger, träningsskor ska man väl bli glad av. Så bra när det finns halvstorlekar också, konstigt att det inte alltid finns. Jag ligger mellan 38/39 och 38,5 blev perfekt.

Så länge sen jag var ute och gick så jag har helt tappat bort mig i ljudboken men nu längtar jag, måste få till min morgonrutin igen. Älskar ju att gå och mår så bra av det. Men kommer jag av mig är startsträckan enorm.. Nån som känner igen sig?

Ha en fin dag!

KRAM

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00