ANNONS

Karlskogakakor

/
IMG_2012

Hej hej

Har i bakat nåt gott på länge? De är sååå himla goda! Står faktiskt och bakar ett gäng prick just nu denna morgon så tänkte jag skulle påminna er om detta recept. Fått det av min granne som fått det av sin mamma tror jag. Oklart om någon i släkten är från Karlskoga eller inte, men den som uppfann dem kanske var det. Karlskogakakor kallade dem iallafall men de går även under namnet Havrekakor med kolakräm. Perfekt att frysa in och ta fram vid behov. Mycket picknickar mm framför oss nu!

Havrekakor med kolakräm
ca 35-40 st

325 g smör
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
3 dl socker

Kolakräm
150 g smör
3 dl florsocker
1 msk mjöl
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
5 msk grädde

Smält smöret. Vispa samman ägg och socker och häll i det avsvalnade smöret. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner till en klumpfri smet. Fyll aluminiumformar till knappt hälften. Grädda i 175C ca 12-15 min.

IMG_1999
IMG_2001

Blanda ingredienserna till kolakrämen i en kastrull och koka upp så den tjocknar. Häll på ca 1 msk kolakräm i mitten på varje kaka medan de fortfarande är varma. Serveras kalla (goda direkt från kylen eller låt dem stå framme en stund).

IMG_2012
IMG_2014
DSC_9696

Alltså såååå himla goda. Ni måste testa!

Ha en fin start på dagen raringar <3

KRAM

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00