ANNONS
Integritet på Tailsweep

Enkel lyx!

/

Reklam för Dryckestipset.se

Hej hej

Fredagspeppen pågår men går lite i slowmotion pga rätt sömnlös natt men det tar sig 🙂

Vad är lyx för er? Något dyrt? Något riktigt gott, något som går snabbt, tid för er själva? Mina onsdagar är lite av lyx för mig. Då har jag kvällen för mig själv när barnen lagt sig och passar på att äta framför tv:n och se något bara jag vill se, äta något jag älskar och dricka något riktigt gott. Och gärna får det ju gå ganska snabbt, energin och tiden räcker inte alltid till mitt i veckan. Mitt säkraste kort är då att tina upp ett paket kräftor (har alltid i frysen, det är lyx!), hälla upp något iskallt bubbligt och servera med något gott tilltugg. Och en riktigt mysig tjejig serie till det. Mitt-i-veckan-lyx!

Har man lite framförhållning så är det ännu godare att koka ny lag till kräftorna att dra i, då smakar de nykokt sommar! (krondill brukar jag också frysa in när det är säsong, men har ni inte det så ta ca 2 msk extra dillfrö)

Min egen lag till kräftor:
(till ca 1 kg kräftor)

1 1/2 liter vatten
2 knippen krondill
2 msk socker
2 dl öl, lager
1 msk dillfrön
75 g grovsalt

Tina kräftorna så de är ”halvtinade”. Lägg ett knippe dillkronor i botten på en hink eller burk med lock och lägg över kräftorna på dillen.

Koka upp ingredienserna till lagen och låt sjuda 5 minuter. Låt svalna. Sila och häll den ljumna lagen över kräftorna, sätt på locket och ställ i kylen ett dygn.

Enklaste tilltuggen till bubbel som jag aldrig aldrig tröttnar på och kan varieras i det oändliga är krustader med mjukost som gratineras i ugnen. Ni har väl testat? Annars måste ni! Bästa tilltugget, går snabbt och blir såå gott! Fyll krustaderna till ca 3/4 med mjukost och gratinera dem i 200 C tills de börjat bubbla lite och fått fin färg. Serveras varma/ljumna. Favoriten är med Hot Jalapeno – de smakar som chilicheese! Men även Mozzarella/tomat/basilika blir god i dessa!

En nyhet till detta; Cuvée Celeste Crémant de Loire Blanc de Blancs Brut! En mycket prisvärd Crémant (som fått otroligt fina omdömen som fynd och toppbetyg) som passar fint till just skaldjur men även med fördel serveras som aperitif. Med en doft av brioche, rostade nötter, mandel, citrus samt tropisk frukt och en torr, frisk smak med inslag av rostat bröd, persika, melon, citrus och mineral.

Enligt de strikta reglerna för AOP Crémant de Loire måste vinet lagras minst 12 månader varav 9 månader på sin jästfällning. Just det här vinet lagras i djupa grottor med anor från mitten av 1800-talet där temperaturen är naturligt idealisk året runt.

Cuvée Celeste Brut är gjort på de för mousserande vin från trakten typiska gröna druvorna Chenin Blanc och Chardonnay – en så kallad Blanc de Blancs.

ART NR 5053401 | CRÈMANT DE LOIRE BLANC DE BLANCS | 750 ML | ALK 12 % | 99 KR

HÄR kan ni enkelt beställa den till ert lokala Systembolag (eller hemleverans) alt se om det finns i butik.

KRAM

15

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00