ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fjärilskakor

/
IMG_2230

Hej hej

Hoppas allt är fint med er!? Går ni också som i dvala och bara väntar på att våren ska blixtra till? Hela senaste året känns som en lång väntan, segt nu. Men snart så! Allt känns lite enklare med sol och värme. Alla våra föräldrar har fått sin första spruta, nu längtar jag tills det är vår tur! Om man nu kan längta efter en spruta 🙂

Är ni sugna på att baka något gulligt? Vad sägs om dessa fjärilskakor!  Barnen älskar småkakor och slukade dessa. Och tyckte de var väldigt gulliga även om mina kanske inte blev så värst lika fjärilar 🙂 (hittade recept HÄR)

IMG_2220

Fjärilskakor
ca 30 st

7 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
300 g rumsvarmt smör
1 st ägg
1 msk kakao

Blanda snabbt ihop alla ingredienser utom kakaon till en jämn och smidig deg. Knåda in kakaon i i halva degen. Slå in dem i plast och lägg i kylen ca en timme.

IMG_2201

Kavla ut de båda degarna till rektanglar på ca 1/2 cm tjocklek. Lägg dem på varandra och skär till kanterna så de blir jämna. Rulla ihop som en rulltårta men spar en liten bit (spröt) och tryck till den längs med hela ena sidan så den i genomskärning blir droppformad.

IMG_2219
IMG_2220

Dela korven på mitten och lägg dem bredvid varandra så ändarna pekar upp. Skär i skivor, ca 30 st. (Detta missade jag visst och skar dem för sig och la i hop dem två och två sen). Lägg dem på plåt och tryck in dem så de får en midja!

IMG_2221
IMG_2224

Grädda ca 10-15 min tills de blivit gyllenbruna.

IMG_2225
IMG_2227
IMG_2230

Väldans goda och kul småkakor som nog de flesta gillar!

IMG_2234
IMG_2247

KRAM

3

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00