ANNONS

Raclettekväll & bubbel

/

Reklam för Dryckestipset.se (innehåller annonslänk)

DSC_6915

Hej hej

Lillördagen denna vecka firades med raclette i min ensamhet. Älskar min lilla egentid på onsdagar 🙂 Några undrade hur jag orkar duka och laga god mat och fixa när jag är själv men det är ju halva lyxen?? Ingen som klagar på maten, inte behöva laga förra rätter till olika kräsna magar, kan äta precis vad jag vill och se precis vad jag vill på tv:n.

DSC_6871

En äkta racletteost är godast tycke jag. Skiva upp i tjocka skivor och lägg upp lite annat småt toch gott som är gott till.

DSC_6877
DSC_6878
DSC_6879
DSC_6880

Klassiker och nästan ett måste är chark av olika slag, korv, små kokta potatisar, syltlök, cornichons och lite goda paprikor och andra grönsaker att grilla på (hade sparris, padrones, spetspaprika och champinjoner).

DSC_6895

Det finns en hel uppsjö olika racletter, är vi många har jag lånat mina föräldrars stora men är jag själv (eller vi två) så hittade jag världens sötaste lilla raclette HÄR för billig peng. Hur gullig?

DSC_6885
DSC_6894
DSC_6890

Osten lägger man i sin lilla korg och låter smälta under och ovanpå steker man det man vill ha stekt under tiden. Och sen ringlar man den smälta osten över hela härligheten. Aaaaamen drömmen! Jag skulle kunna leva på ost. Särskilt smält och smakrik ost. Så ja det här är en drömmiddag för mig 🙂 Fler som älskar ost??

DSC_6900
DSC_6906
DSC_6913
DSC_6920

I glaset till provade jag ett nytt ekologiskt bubbel som passade så fint till. Marastoni Prosecco Organic Extra Dry. En riktigt frisk och fruktig prosecco gjord på ekologiskt odlade druvor.

DSC_6865

En elegant doft av gröna äpplen, päron, citrus och melon möter smaker av päron, äpplen, citrus, melon och mandarin. Vinet passar även utmärkt som aperitif och sällskapsdryck.

DSC_6856

ART NR 5064201 | MARASTONI PROSECCO ORGANIC EXTRA DRY | 750 ML | ALK 11,5 % | 89 KR

HÄR kan ni enkelt beställa eller se om den finns i sortimentet på ert närmsta Systembolag. Välj mellan hemleverans eller hämta i butik!

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00