ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Vaccinerad!

/

Hej och godmorgon!

En mysigt grå söndag har just börjat 🙂 Det ska visst regna hela dagen. Passar mig perfekt, i dag står städa och plocka ner vårjackor och packa ihop vinterkläder på agendan. Snart mitten av maj och de mest använda plaggen är vinterjackorna och mössorna..? Nu får det vara nog!

Ska ta ner en resväska och börja fylla också när vi ändå är uppe på vinden. Ett par månader kvar tills vi ska åka till vår efterlängtade lägenhet i Torrevieja så det är ju ingen panik haha men jag tycker det är så härligt att få längta och drömma och planera lite. Får aldrig med en bråkdel av vad jag vill ha med men minst en väska packar jag med prylar. Grannarna som kommer ner och hälsar på oss lite senare erbjöd sig att ta med en också. Längtar så mycket nu så det är galet! en av resväskorna gick sönder sist så jag måste köpa en ny också, har ni något tips på en ultralätt men stark och tålig bra resväska??

Förra veckan var jag och fick första sprutan! Äntligen vaccinerad. Här i Örebro har de öppnat upp för riskgrupperna för alla över 18 år (jag tillhör en) men man kan även skriva upp sig på reservlistan och hoppas på överblivet vaccin vid dagens slut. Nu hoppas jag det rasslar på i snabb takt och att alla över 18 snart blir erbjuden vaccin. Nån mer som vaccinerat sig? Och ni andra, tänker ni vaccinera er?

Smet förbi Ostbutiken när jag ändå var på stan. Det fick bli helg redan på torsdagkvällen, Micke var ledig och vi skulle på äventyr 🙂

På fredagen sa vi hejdå till den svarta Volvon..

.. och hej till den nya silvriga <3 Amen sååå fin den blev, så ljus och fräsch och lyxig den känns med den ljusa skinnklädseln och glastak och snyggast av allt, växelspaken i kristall från Orrefors, haha. Är inte så intresserad av bilar men detaljer och färger älskar jag. Micke var mest nöjd med fälgarna/däcken, tydligen viktigast 😉

Jag trotsade de kalla vindarna och hade vårkappa på mig 🙂 DENNA är så himla skön. Så där tunn så den kan användas i sommar också och finns i massa olika färger. På kampanj nu och 30 % rabatt! (jag har 34 på min, ganska rymlig i storlekarna tycker jag)

Åkte bort till Kumla och åt lunch på Goda rum.

Det nybakade brödet var lätt godast. Hade kunnat äta bara det. Färskt bröd med smör och lite flingsalt, finns det något godare???

När vi ändå var i Kumla så passade Micke på att bunkra tofflor. Han är galen i dessa och sliter ut ett par per säsong tror jag.

Eftermiddagen innehöll fika, bubbel och godis. En kort aw utomhus med grannarna i vanlig ordning, påpälsad i vinterjackor och mössor igen..

Stökigt sovrum med en del nytt och fint jag tänkt visa er i veckan. Bla hittade jag ju den snyggaste bikinin och har ett par nya klänningar som kanske får luftas snart, det utlovas ju 20 + i veckan! Dagens var scarf och väska från Louis Vuitton, fejk-skinnbyxor HÄR (såå sköna och nu 50 % rabatt, kap!!), silkig blus från H&M och örhängen HÄR.

Sen blev det gräddig oxfilépasta med familjen framför filmen  Thunder Force med bla Melissa McCarthy. Kan ha slumrat till lite, kanske inte den bästa film jag sett, men de andra gillade den.

Receptet på pastan tål att upprepas, denna måste i testa!

Pasta piemontese
4 port:

300 g oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3-4 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund. Blanda ner nykokt pasta och strö riven parmesan över vid servering. Sååååå gott! Älskar pasta, nästan det godaste jag vet.

Kan ni inte tipsa mig om era aaaabsolut godaste pastarätter? Det skulle uppskattas så! Tack på förhand!!

KRAM och ha en fin söndag!

48

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00