ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Måndag hela veckan..

/

Hej hej

Här startade dagen med oväder, blixtrar och dunder! Åskan dånade, kan inte låta bli att tycka det är mysigt (och lite läskigt). Ska det vara oväder så ska det vara oväder! Nu mullrar det till lite då och då fortfarande och regnet öser ner men det är ju lovat 23 grader och sol så vi får väl se vad som väntar 🙂

Har sällskap här hemma just nu av en tekniker i tvättstugan som kikar på IVTpumpen. Håll tummarna för en dusch i varmvatten i dag!   Är i stort behov av en hårtvätt, ser lite ut som ett troll 🙂

Favoritbyxorna just nu HÄR. Så himla skön modell! Beställde dem precis i svart också HÄR. Tischan med axelvaddar finns HÄR. Har köpt en så himla fin klänning därifrån också som hänger och väntar, hoppas på väder att använda den snart. DENNA! Så fin med en ljus skinnjacka till och vita tygskor? Snart snart snart!

Åt så mycket gott i helgen. Bla favvo-förrätten Bresaola med tryffelcreme. Det var länge sen!

Bresaola med tryffelcreme
4 port

3 eller 4 skivor bresaola var
ruccola, en rejäl näve/portion
riven parmesan
pinjenötter, ca 1 msk/port
tryffelcreme

Tryffelcreme:
ca 1 dl creme fraiche
1/2 dl hellmanns majonnäs
1-2 msk tryffelolja
salt & svartpeppar

Blanda samman ingredienserna till tryffelcremen. Lägg upp Bresaola på tallrikar och toppa med ruccola i mitten.

Riv parmesan och strö över. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg och strö över dem. Ringla över tryfflecremen och servera.

(vågar fortfarande inte äta pinjenötter så jag använde valnötter nu. Ska ge det ett försök efter semestern tänkt jag, ingen lust att ha pinemouth hela sommaren..)

Sen åt vi en jättegod potatissallad med grillad fläskfilé och årets första Jack Daniels glaze. Då är det vår!

Denna är ett måse!! Har ni inte provat den förut så gör ni det nu. Gott till både kyckling, kött och lax. Receptet är från T.G.I.Fridays, vi åt det jämt där när vi bodde i Stockholm. Blev överlycklig när jag hittade receptet på nån amerikansk copycat-sida och det verkligen smakade likadant att göra den hemma. Testa denna nu! (Servera gärna en klick creme fraiche till, den kombon är så god!)

Jack Daniel´s glaze 

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk. citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1,25 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.

Och från det ena till det andra så fick trappan äntligen en liten lampa. Det tog bara 11 år att hitta en haha. Men den blev SÅ bra där, supernöjd. Lyser upp så himla fint om kvällarna. Hela serien finns HÄR på kampanj nu, sugen på matchande taklampa där uppe. Ska bara måla om först.. (kan det vara 2 månader sen vi köpte färg nu? Det går snabbt framåt 😉 vi i ett nötskal.)

 Nähä om man skulle ta och rota i kylen och se vad man hittar att trolla fram lunch på. I kväll blir det iallafall lax av något slag och sen ser jag fram emot sista avsnittet av Vem mördade Sara (spansk serie på Netflix som är riktigt bra) och veckans nya avsnitt av Mare of Easttown (på HBO, också riktigt bra och skön grå deprimerande kriminalare haha. Börjar bli riktigt spännande).

KRAM på er! Och tack för alla tips och kommentarer och hälsningar ni lämnar, så uppskattat!

23

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00