ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Grillad lårkycklingfilé med ananasröror

/

Hej hej

Vilken solig dag det blev i går! Sol ute sol i sinne, stämmer verkligen. Grillväder kan man också kalla det. Det är nåt visst med grillsmaken!!

Får ofta frågor om vårt runda bord och stolar under taket, det är DENNA serie (finns allt möjligt!). Vi har DETTA bord i 160 cm diameter (fast grått) och DESSA stolar som går att luta ryggstödet på. Haft dem i 5 år nu och ser ut som nya! Har även DETTA lilla cafébord på takterassen dit jag och Micke smiter upp med middagen och fångar solnedgången ibland.

Marinerade kycklinglårfiléer i ett dygn och de blev helt fantaaaaastsikt möra och goda. Godaste kyckling vi grillat tror jag? Filéer blir ju lätt brända utanpå och torra inuti om de ska bli färdiggrillade, lårfiléerna går snabbt och blev sååå saftigt och gott. Satt och ojade oss över hur gott det var 🙂

Marinerade 1 kilo lårfiléer i ca 1/2 dl kinesisk soja, 1/2 dl sweet chilisås, 1/2 dl matolja, 2 msk honung, salt & peppar.

Till detta hade vi tänkt göra potatis/morot/palsternacka i ugn men hade lite tidspress så det fick bli en sallad till i stället (med bla mozzarella, hemlagad pesto, rostade solrosfröna granatäpple och en massa annat gott) och en klick potatissallad.

Och sen eftersökte jag ju tips på vad man gör av krossad ananas och fick så många goda tips! Testade en glaze (från Ica) och en röra som vi åt till kycklingen, båda två svingoda!!! Så dessa måste ni testa.

Ananasglaze

1 1/2 dl krossad ananas
2 dl sweet chilisås
3 msk whisky

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud ett par minuter. Serveras kall som sås eller pensla på kött under tillagning som glaze.

Curryröra med ananas

1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 dl krossad ananas
cayennepeppar
curry
salt & peppar

Blanda samman och smaka av med curry efter smak. Gott till grillat eller som baguettefyllning med kyckling.

Muuuums!!

I kväll tänkte vi cykla i väg på en liten datenight på Sobi. Barnen får middag och hyra film här hemma och vi en stund på tu man hand och slippa laga mat. Ska bli sååå mysigt. Minns inte när vi var på datenight utanför huset senast! Eller night och night, runt 17-isch haha. Hemma i god tid för Eurovison. Men ändå. Ska bli såååå härligt! Och i morgon är det redan helg igen.

Tänkte planera in en riktigt god fredagsmiddag i morgon. Vad äter ni???

KRAM

26

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00