ANNONS
Integritet på Tailsweep

Strandkaka

/

Hej hej

Vad gör man när det regnar? Ja man bakar. Så mycket så frysen är full igen haha. Men snart är det ju picknickväder så då går det åt! Morsdag, skolavslutning, sommarlovsdagar, det ligger runt hörnet nu! Så passa på att fylla upp frysen medan det regnar, det gör vi!

Hittade så söta supertunna fladdriga byxor på Ica Maxi. Jag är lite av expert att köpa allt utom det jag tänkt i matbutiken 🙂

Gjorde en Strandkaka förra veckan. Tror namnet kom av att den är smidig att slänga i hop medan man packar i ordning för stranden och klar att ta med när man packat in allt i bilen redo för stranden. Såå saftigt och god!

Strandkaka

2 1/2 dl socker
175 gram rumstempererat smör
2 ägg
3 dl gräddfil
2 msk punsch
4 ½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
1 dl socker + 3 msk kanel

Vispa socker och smör mjukt. Rör ner äggen, gräddfil och punch och blanda ordentligt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda socker med kanel för sig.

Smör och bröa en avlång brödform (eller en rund form ca 24 cm diameter). Häll i 1/3 av smeten och strö över 1/3 av sockret och upprepa tills allt är i formen, kanelsocker överst. Grädda i 175 C ca 40 min tills kakan är färdig. Låt svalna och skär upp i skivor. God både ljummen och kylskåpskall.

Blir liksom som en blandning mellan bullar och sockerkaka. Väldigt saftiga och goda. Mums!

Vad var det senaste ni bakade?? Berätta! Spelar ingen roll om det var i går eller i julas eller 10 år sen haha.

KRAM

61
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00