ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mello och födelsedagsfirande

/
IMG_9425

Hej hej

Ligger lite efter i dagarna här men det gör väl inget 🙂 För någon helg sen började jag lördagen med lite lyxig ”egentid” hos min frisör Filip (på Kilver/Erikson – bästa bästa. Men de är poppis så var ute i god tid för att boka tid! Bokade en tid till Olivia nu i slutet av augusti, den som väntar på något gott 😉 . Men kika in HÄR för tider eller kontakta dem, rekommenderas varmt!)  Vi färgade utväxten och flyttade upp hairtalkslingorna. Älskar att vara lite mörkare/brunare i håret med olika slingor i!

IMG_9427

Sen var det raka vägen hem och svida om till F E S T ! Emelie som fyllde år under våren fick ställa in pga Corona men nu vankades det både Eurovisonfinal och födelsedagsfirande utomhus på deras altan med vanliga gänget.

IMG_9438

Emelie älskar Fluff-fluff (eller Karl Fredrik som han heter) så vi tyckte att hans prosecco passade fint. Och i paketen gömde sig två gröna lyktor/vaser från Svenskt Tenn som vi tänkte skulle passa fint till hennes gröna lilla bord hon köpt hos just Fluff fluff.

IMG_9498

Stora matbordet fick flyttas ut dagen till ära. Vädret började lovande.

IMG_9495
IMG_9467

Vacker både på insidan och utsidan <3 Min fina vän och granne!

IMG_9525
IMG_9491

Fler fina vänner och grannar <3

IMG_9487
IMG_9509
IMG_9483

Fördrinken var en Paloma. Så himla god!! Seglat upp som en favorit och passar perfekt i sommarvärmen. Matchade ju min top väldigt fint också hehe. (Den finns HÄR och solglasögonen HÄR)

IMG_9516
IMG_9469

Paloma
1 drink

2 cl färskpressad limejuice
5 cl tequila
grapefruktläsk alt färskpressad grapefrukt eller lemonad
1 cl sockerlag (valfritt)
grapefruktskivor
salt till kanten på glaset

Dra en limeskiva runt kanten på ett glas och doppa det sedan i salt så det får en saltad kant. Fyll en shaker med is och häll på tequila, lime och sockerlag. Skaka och häll upp i glaset (fyll det med is först, gärna krossad) och toppa upp med grapefruktläsk.

IMG_9511
IMG_9480
IMG_9451
IMG_9456

Sen var det dags för mat. Till förrätt helt MAGISKA hemgjorda dumplings. Herreguuuud så gott (och såg ju så sjukt proffsiga ut också), dessa måste ni testa om ni gillar dumplings. Och gillar ni inte det får ni lära er, haha.

IMG_9540

Japansk gyoza – hemgjorda dumplings
(Jennie Walldén)
4 port

ca 50 gyozaplattor, tinade

Gyozafyllning
2 dl vitkål, väldigt finhackad
350 g fläskfärs
4 salladslökar, tunt skivade
3 msk japansk soja
2 tsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk fisksås

Sötsyrlig sojadipp
0,5 dl japansk soja
0,5 dl risvinäger
1 msk strösocker
0,5 msk sesamolja
2 salladslökar
1 msk rostade sesamfrön
ev 1-2 tsk chiliflakes

Blanda samman alla ingredienserna förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåsen. Häll dippsåsen små skålar. Strössla sesamfrön och salladslök på toppen.

Rör samman smaksättningen av gyozafyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås. Häll detta över färsen, tillsätt kålen och skivad salladslök. Blanda väl. Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked gyozafyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik sedan ihop gyozan till halvmåneformade små knyten.

Stek gyozan i traktörpanna i lite neutral matolja i 2 minuter på hög värme. Häll på ca 1 dl vatten i pannan och sätt på locket. Låt gyozan ånga i 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen.

Lägg upp gyoza på serveringsfat och servera rykande heta tillsammans med dippsåsen.

IMG_9541
IMG_9548
IMG_9554
IMG_9561

Och sen blev det lekar. Haha. Jag har sett denna förut men aldrig lekt den själv, har ni?? Det var hysteriskt kul för både små och stora. Något för midsommar kanske?

IMG_9570
IMG_9571
IMG_9575
IMG_9580
IMG_9584
IMG_9593

Skrattade så vi grät!! Och medan man sätter på sig detta ska det sjungas, ni kan ju ana hur det lät. Sjukt kul. Men vips blev plötsligt himlen kolsvart och det började regna. Det var bara att bära in allt under tak lagom till huvudrätten.

IMG_9624

Först kom en liten smaklöksrensare in i form av citronsorbet. Och sen blev det huvudrätt.

IMG_9605
IMG_9617

Som visade sig vara min krämiga hummerpasta med marinerade jätteräkor istället. Jag äääälskar en god pasta, kan knappt tänka mig nåt godare?? Denna är magisk, testa den!

Krämig hummerpasta
ca 6 port

3 st humrar (eller byt ut mot jätteräkor)
1 vitlöksklyfta
1 ask pärltomater
2 st schalottenlök
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
250 g philadelphiaost
2 tsk socker
2 tsk sellerisalt
3 dl skaldjursfond (gör egen eller blanda från flaska)
cayennepeppar
salt & peppar
ev lite redning

Finhacka schalottenlök och vitlök och bryn i lite olja i en panna. Tillsätt tomaterna i halvor och låt fräsa med en stund. Tillsätt creme fraîche, grädde, philadelphia och fond. Låt puttra i hop till en krämig sås. Smaka av med socker, sellerisalt, cayenne, salt & peppar. Red ev av till lite tjockare konsistens. Ta den från plattan. Skär köttet från skaldjuren i bitar och rör ner i såsen. Blanda med pasta (gärna tjock spagetti) och servera med citron och riven parmesan. Massor med parmesan. Mmmm!!

IMG_9619

Och sen satt vi ute med värmare och vinterkläder, åt glass och snacks och hade så mysigt ända tills Eurovsion var slut nån gång efter midnatt innan alla gick hem de få metrarna till sig.

IMG_9647

KRAM

7

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00