ANNONS

Himmelsk jordgubbstårta

/
DSC_9999

Hej hej

Snart dags för tårtkalas igen. Vi har ju ett sommarbarn som fyller år i juli – men i år kommer vi förhoppningsvis vara i vårt andra hem i Torrevieja då och fira så det får bli lite annorlunda i år. Vi tar igen med med släkten när vi kommer hem. När det firades 12 år bakade jag Himmelsk jordgubbstårta (från Fridas bakblogg). Har visst inte skrivit om den ser jag men den var både ganska enkel och väldigt god så den tycker jag ni ska testa. Midsommartårta i år kanske? Det passar den ju perfekt som!

DSC_0018
DSC_0020

Himmelsk Jordgubbstårta
ca 10 bitar

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Fyllning:
4 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar, i småbitar

Tårtbotten: Klä en liten springform, ca 20 cm, med bakplåtspapper både under och på sidorna. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda ca. 35-40 minuter, 175 C. Tag ut och låt svalna innan ni delar tårtan i 3-4 bottnar.

DSC_9947
DSC_9951

Fyllning: Vispa upp grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en skål vispa med elvisp till ett fast fluff. Vänd i jordgubbarna som är finhackade och rör ihop försiktigt tills allt blandats väl.

DSC_9949
DSC_9950

Montering: Tag fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista tårtbotten och spackla sedan tårtan med resterande fyllning. Dekorera gärna med färska bär.

DSC_9956
DSC_9998
DSC_0019
DSC_0023

Ska försöka få upp ungdomarna här hemma innan 10.00 i dag, annars kommer de inte upp förrän efter lunch och hela dagen blir lite upp och ner. Kanske kan locka med att åka och köpa gofika, blev akut sugen på bananbakelse när jag skrev om tårta 🙂 Lillördag redan, veckorna flyger fram just nu. Stoppa tiden! Är gräsänka på onsdagkvällar så jag ska passa på att se en film bara jag vill se och äta något bara jag vill se. Frågan är bara vad? Vad skulle ni äta om ni fick välja preciiiiis vad ni ville och inte ta hänsyn till någon annan?

KRAM

13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00