ANNONS

Klassisk plankstek

/
DSC_0421

Hej hej

Heeeeeeja Sverige!! Såg ni matchen? Och ännu viktigare, vaaaad äter/åt ni i kväll?

Finns det något godare än plankstek? Älskar både oxfiléplanka, fläskfiléplanka och laxplanka. Kan man göra nån mer planka? Kan man säkert 🙂 Godast av dem alla är nog en klassisk plankstek med oxfilé, baconrullad sparris, både rödvinssås och bearnaisesås och massor med potatismos. Svårslaget.

DSC_0417

Detta är ju något som faktiskt oftast är svingott även på små syltor och hak, pizzerior och turistfällor med ”planka + vin 99 kr”. Eller det kanske är dyrare nu, lät himla billigt när jag skrev det. Om man inte är i Spanien. Men har inte hittat någon plankstek i Torrevieja ännu, någon som kan tipsa om en kanske?

DSC_0415

Hemlagad bea i all ära men är det nån som orkar göra en sådan 2021 när det finns så goda köpevarianter? Jureskogs är klart godast av dem alla. På andra plats kommer.. ingen. Köp Jureskogs.

DSC_0416
DSC_0419

Och kombinationen med en god rödvinssås är pricken över i:et. Världens enklaste och världens godaste gör ni så här (ni kommer aldrig göra någon annan sen, spar receptet!):

Enkel rödvinssås

2 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 msk rörsocker
en klick smör
salt & peppar

Häll vin, vinäger, fond och socker i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rör ner en klick smör och smaka av med lite salt & peppar. (Red ev av med lite redning till krämigare konsistens).

DSC_0418

Och vet ni det går lika bra med pulvermos också. Slit inte ihjäl er! Pulvermos med ett par äggulor i, spritsa runt plankan och låt den gå i ugnen tills det fått fin färg. Stek under tiden köttet och baconlindad sparris och toppa plankan med detta och rikligt med sås. Tadaaaaa.

Festmåltidernas festmåltid!

Micke är på sommarfest så barnen och jag kikar på Pitch Perfect 2 och äter allt godis/snacks vi kunde hitta i lådorna. Myskväll! Utomhus är det fortfarande 25 grader fast det snart är läggdags, som tur är har ACn stått på hela dan så inne är det typ 18. Ligger med filtar i soffan och fryser, lyxproblem just nu 🙂

Ha en fin kväll!

KRAM

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00