ANNONS

En tjusig Cremant och färska räkor

/

Reklam för Dryckestipset.se

IMG_3734

Hej!! 

Det var ett tag sedan vi provade något nytt vin men nu tänkte jag presentera en tjusig Cremant som fick sällskap av färska räkor. Finns det något somrigare? Svårslaget en varm sommardag, pinfärska räkor, lite goda tillbehör och goda bubblor i glaset. De fick sällskap av en snabbfixad löjromspizza också som pricken över i:et.

DSC_7371

Denna pizza gör man lätt på nolltid genom att använda färdig bakoff pizzabotten! Jag gör min löjromspizza efter Taverna Brillos recept, blir sååå gott. Har man lite mer tid och vill göra pizzan från scratch så gör en egen deg, det är ju inte svårt det heller.

Brillos pizzadeg  (4 st)

1/2 liter vatten
780 g vetemjöl
5 g jäst
25 g havssalt

Taverna Brillos Löjromspizza (1 st)

4 msk creme fraiche smaksatt med riven citron
50 g skivad mozzarellaost
50 g grovt riven lagrad prästost
50 g Kalixlöjrom
50 g creme fraiche
Finhackad rödlök
Finskuren gräslök
Dill
Citron

Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Dela degen i 4 delar (för 4 port) och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°C. Dra eller kavla ut degbiten till tallriksstora pizzor och lägg på plåt med bakplåtspapper (eller använd färdiga bottnar). Bred ut 4 msk creme fraiche på pizzabottnen samt mozzarellan och prästosten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 6-8 minuter. Ta ut och garnerna med lök, löjrom, creme fraiche, dill och citron.

IMG_3717
IMG_3744-2
IMG_3737
IMG_3716
IMG_3732
IMG_3718

Bland det bästa jag vet, mums!!Till detta provade vi som sagt en Crémant. André Delorme Crémant de Bourgogne. Crémant är ett mousserande vin som tillverkas på precis samma sätt som Champagne men kommer inte från distriktet Champagne och får därför inte heta Champagne. Men smakar alltså liknande i stil och oftast till betydligt bättre pris.

DSC_7362

André Delorme har tagit hela Norge med storm – inget annat mousserande vin säljer mer just nu i vårt grannland.

DSC_7364

André Delorme Crémant de Bourgogne är en frisk och mineralrik Crémant. Det är en Brut, alltså en torr Crémant med brödiga inslag, toner av gröna äpplen och gråpäron. Smaken är kraftfull med bitiga mineraler, citrus, persika och fläder, inbäddat i en mjuk och bubblande mousse.

Vinet är en klockren fördrink eller mingel- och sällskapsvin men passar också perfekt till exempelvis fisk och skaldjur.

DSC_7363

ART NR 74738 | André Delorme Crémant de Bourgogne | 750 ML | Pris 149 kr | Alk 12%

HÄR kan ni beställa eller se om den finns på hyllan i er butik.

KRAM

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00