ANNONS
Integritet på Tailsweep

Godast på grillen!

/

Godmorgon!

Sovit riktigt bra i natt så jag känner mig nästan som ny och solen skiner. Inget att klaga på här inte. Grillväder är det! Behöver ni tips på något att grilla så måste ni testa detta! Tipsat er förr men nån kanske har missat eller glömt, iallafall så är detta bland det godaste jag vet.

Grillade lövbiffspett
4 port

400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

Grillade drömrullar
2 rullar (ca 4 port)

2 st mjuka tunnbröd
6 kokta kalla potatisar (fast sort)
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar

Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt (ganska rejält, potatis ”äter upp” saltet tycker jag, samma i potatisgratäng) och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas). Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.

Blir som en slags krämig potatisgratängröra i de mjuka grillade bröden, mums alltså!!!

Till detta brukar vi ha en mozzarella/tomat/basilikasallad, bea och en vitlökskräm. Mums! Älskade grilltider!! 

Kan det bli helgens middag hos er kanske? Jag tycker det! Ni kommer tacka mig sen 🙂

Här blir det pasta i kväll. Har en upptinad hummer över i kylen (hur ofta har man det? lyx!) så det får bli någon slags hummerpasta. Men nu ska jag iväg på femtioelva ärenden, dagens to do lista skulle man kunna vira två varv runt huset. Vi hörs!

KRAM

9
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00