ANNONS

Fish n chips (härligt fraaasigt!)

/

Reklam för Dryckestipset.se

IMG_4643

Hej hej

Fler som älskar fish ´n chips!?? Så galet gott ju, särskilt när man gör sina egna (eller restaurangen gjort egna. Färdiga frysta panetter är ju inte lika festligt att få). Jag brukar göra efter Per Morbergs recept, blir supergott och frasigt och fluffigt.

IMG_4612
IMG_4613

Gös, kolja eller torsk funkar lika bra.

Fish and chips, 4 port

ca 600 g vit fiskfilé
salt och nymalen vitpeppar
1 l frityrolja

Frityrsmet
3 dl vetemjöl
2 tsk maizena
2 tsk bakpulver
2 dl ljust öl
0,5 citron, saften
salt och peppar

Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter. Dela fiskfiléerna till lagom stora bitar.

Hetta upp oljan till 160 grader. Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg ner några bitar i taget.

Servera med pommes, citronklyftor och remouladsås. Remouladsåsen gör jag genom att finhacka pickles på burk och blanda med Hellmanns majonnäs eller egengjord. Smaka av med salt och peppar och ev en gnutta curry.

IMG_4617
IMG_4619
IMG_4621
IMG_4622

Riktig sommarmat! 3 av 4 i denna familj älskar detta. Den 4:e vägrar smaka fisk 😉

IMG_4629
IMG_4636
IMG_4641

Ett passande vintips till detta: Marqués de Riscal Organic, 2020. Ett ekologiskt vin från Spanien! Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, honungsmelon, krusbär och lime. Som gjort för att accompanjera denna rätt och andra skaldjur och fiskrätter.

IMG_4254
IMG_4258

Marques de Riscal Organic är gjort på 100% verdejo, en druva som är unik för området Rueda. Verdejo ger mycket aromatiska och smakrika viner, med en tydlig ton av fläderblom och krusbär. Friska, fräscha viner som alltid är helt torra, och därför passar utmärkt till alla fisk- och skaldjursrätter. (Peeeerfekt till räkfrossan om ni planerat någon sådan).

IMG_4260

ART NR 6001 | Marqués de Riscal Organic, 2020 | 750 ML | Pris 89 kr | Alk 13%

HÄR hittar ni Marqués de Riscal Organic, 2020 och kan enkelt beställa om det inte finns på hyllan hos er.

KRAM

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00