ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nutellacupcakes

/

Hej hej

Har ni bokat något gott på sistone? Jag har bakat ovanligt lite denna sommar. Sebbe tyckte jag bakat på tok lite och tog saken i egna händer och bakade dessa alldeles själv. Jag fick dock hälla på toppingen för allas bästa 😉 Har en tendens att hamna över hela köket annars..

Dessa valde han att baka. Nutellacupkaes från Leila Lindholm. Varför kan man ju undra när han inte gillar nutella haha. Men för oss som gillar det så var de ju himla goda. Och han åt några utan topping på så han var nöjd ändå.

Nutellacupcakes
12 st stora eller fler mindre 🙂

3 st ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 st citron, saft & rivet skal

Garnering
nutella
strössel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner det i den pösiga äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten. Rör i rivet citronskal och saften från en citron.

Plasera ut muffinsformar i en muffinsform och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt. Bred på nutella och strö över strössel.

Fluffiga och smarrig och lättbakade!

Lite segstartat gäng här hemma men tror vi ska ta en promenad ner till hamnen och strosa lite. Slog mig nyss att det är söndag, man blir ju helt dagvill på semestern. Och apropå söndagar, veckomatsedeln är det något ni vill fortsätta med eller onödigt? Svårt att veta vad ni gillar och inte ibland 🙂

KRAM

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00