ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Pear sour

/
IMG_1140

Hej hej

Kikar in med en fredagsdrink. Och jo jag veeeet att det är torsdag haha, men jag tänker att jag tipsar er om dem på torsdagar så ni hinner förbereda/handla inför helgen.

Jag älskar sourdrinkar. En ”sour” är en blandning av sprit, juice från citron eller lime och sockerlag. Kan varieras i oändlighet med olika smaksättningar.

Hade päronsockerlag över från förra veckans drink (DENNA) så jag använde helt enkelt den i en klassisk sour och det blev supergott!

IMG_1151

Pear sour
1 drink

5 cl Gin
3 cl Citronjuice
2 cl päronsockerlag
2 cl Äggvita

Skaka alla ingredienserna ordentligt i en shaker så det bildas skum. Tillsätt sedan is och skaka drinken kall. Sila av och häll upp i ett litet glas.

IMG_1147

Sååå läckra glas, perfekt för mindre drinkar som dessa. Finns HÄR, en serie med allt möjligt, kolla tallrikarna, hur fina?? Har 4 av dem  så jag kanske skulle slå till på två till.. Just nu 25 % på ALLT för medlemmar, missa inte det!!

IMG_1142

Toppar oftast mina drickar med en torkad frukt. Så fint och smidigt att ha ett gäng olika i lager i stället för färska frukter. Brukar passa på att skiva upp frukt som sjunger på sista versen och torka. Har DENNA tork! (Fler varianter HÄR).

Nu ska jag sätta mig och surfa inspiration till någon trevlig fredagsmeny. Ingen aning om vad vi ska äta, har ni planerat något??

KRAM på er

10

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00