ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Paris , pretzels, promenad och pasta

/
IMG_1631

Hej hej v 37! 

Har startat den här dagen med en timmas PW i solsken, nu får det vara slut på degandet i morgonrock halva dagarna på hemmakontoret.  Älskar ju mina PWs men är lite för bekväm av mig så kommer jag av mig så är det lång startsträcka att återuppta dem. Men nu fick jag mersmak, underbar start på dagen, blir pigg i både kropp och knopp!

IMG_1632

3 tips: 1) just nu kan man köpa pretzels som bakeoff i frysdisken på Lidl, skynda bunkra! Godaste tilltugget till en iskall öl. Barnen älskar dem också! Utan ölen 😉 2) superskön snygg sweatshirt HÄR (lite mörkare live än den blev i kameran, kika på produktbilderna de är mer rättvisande) har den på mig typ jämt och 3) superskön halvlång jeanskjol – hoppsan den var visst redan slut.  Tipsar om mina promenadskor i stället då, jag har DESSA och tänkte hela rundan på hur himla nöjd jag är med dem! (jag har förra årets modell/färg men finns i flera nya nu också). Sköna på foten, aldrig skavsår och pluspoäng för resårkanten runt vristen så man inte får in grus och skräp. 100 % nöjd så letar ni skor så tipsar jag om dessa! (Jag har ganska svårt att hitta sköna skor så blir extra glad när jag gör det)

IMG_1636
IMG_1637
IMG_1638

Till AWn passade vi på att testa en färdig mix på Margarita. Nja. Det blev lite klen smak på den när man blandade i tequilan, men väldigt god utan sprit i så den är ändå ett gott alkoholfritt läskande alternativ!

IMG_1658
IMG_1661
IMG_1663
IMG_1648
IMG_1649

Sen efterfrågade jag tips på goda salsicciapasta på instagram. Aldrig fått så mycket tips tror jag, herregud ni verkar gaaaaalna i salsicciapasta? Själv hade jag aldrig ätit det tidigare tror jag. En himla massa olika varianter fick jag men de allra flesta tipsade om Per Morbergs variant med grädde i så den testade vi. Och det blev så sjuk gott.

IMG_1651
IMG_1653
IMG_1657
IMG_1667
IMG_1668

Pasta salsiccia, 4 port

olivolja
3 klyftor vitlök
smör, till stekning
4 färska salsicciakorvar
2 dl vispgrädde
1 burk krossade tomater/coctailtomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
oregano
timjankvist
4 port pasta
salt
svartpeppar

Koka pasta aldente. Hetta upp olivolja i en panna och pressa i vitlöken. Låt den fräsa en stund utan att få färg och fiska upp den sen. Klicka i lite smör i vitlöksoljan, sprätta upp korvarna och smula ner innehållet och bryn färsen så den får lite färg. Tillsätt de krossade tomaterna, vitlöken, grädde, tomatpuré och vinet. Smaka upp med örter och låt puttra en stund. Blanda ner pastan i såsen.

Häll på ett stort fat och toppa med burrata och riven parmesan. Dra några varv med salt och pepparkvarn över.

IMG_1673
IMG_1677

Blivit galen i burrata och toppar typ all pasta eller pizza med det nu! Inte den mest fotogenica rätten kanske men ni får helt enkelt tro mig och testa denna!

Det blev en tv-middag framför en film, ännu en i Marvel-serien. Olivia fick egen VIP-plats med gulaschsoppa 😉 (Thor Ragnarok, mycket bra!)

IMG_1669
IMG_1670
IMG_1671

Just ja, bakade grymt god focaccia till också ser jag nu, får återkomma med den och receptet på desserten som var det godaste jag ätit på år och dar!! Såg den på Halv 8 hos mig för nån vecka sen (älskar det programmet, älskar att se vad andra äter – inte proffs och kockar, andra amatörkockar liksom, det är det bästa jag vet!) och var tvungen att testa. Det måste ni också göra så håll utkik. Har ni sett brittiska Halv 8 förresten? Horribelt program haha!! Inte bara för matens skull men de är så otroligt otrevliga och dissande och elaka mot varandra, det blir bråk och tjafs och jag vet inte vad. Kanske inte alltid men de få avsnitt vi sett var ingen feelgood inte.

Nu ska jag ta mig i väg på några ärenden, försöker hålla mig borta så mkt jag kan, har två förkylda familjemedlemmar här hemma som jag försöker undvika 😉 och sen ska jag ta tag i något som stått och väntat sen februari.

Hoppas ni har en fin start på dagen, nu kör vi på en bra vecka!

KRAM

21

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00