ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Tortillapizza, go-to middag!

/
IMG_2015

Hej hej

Har ni nån sån där riktig go-to middag ni tar till när ni inte riktigt har tid eller inspiration eller ja ingen aning om vad ni ska äta? Ingredienser till en tortillapizza har vi alltid hemma, och det blir det ofta när vi inte vet vad vi ska äta. Alla kan toppa dem som de vill, det går fort och alla nöjda och glada. En riktig go-to middag hos oss! Funkar bra på både vanliga tortillabröd eller de som heter tortillapizza.

IMG_2017

Själv har jag snöat in på burrata nu. Huuuur gott är det inte? Toppar varenda pizza eller pasta med en burrata. Gjorde ett par pizzor härom kvällen, en med extra allt på och en med tomatsås + mozzarella + crème fraîche som efter gräddning toppades med bresaola, en burrata och tryffelolja. SÅ gott!! Och klart på nolltid.

IMG_2021

Gjorde en pizzasallad också av en vitkål som såg lite trött ut och fick nytt liv.

Pizzasallad

400 g vitkål, finstrimlad
3 msk olja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk vatten
2 tsk socker
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Låt allt utom kålen koka upp i kastrull. Blanda den varma dressingen med vitkålen och låt stå i kylen och dra en stund.

IMG_2016

Söta tallrikarna finns HÄR och matchande assietter/förrättstallrik HÄR. Glasen (favvo) HÄR. (glasvecka nu och kampanjpriser missa inte det!)

Lite sugen på detta i kväll men ska hämta en beställning kräftor också så vi får se vad som lockar mest. Fast jag är även grymt sugen på pasta känner jag. Eller en stor härlig chevresallad. Eller chevretoasts, med parmaskinka. Eller en potatisgratäng med en god köttbit. Eller varmrökt lax till och hjortronsås. Eller någon varm och god husman, kanske kokt potatis med hemlagade köttbullar och gräddsås med pressgurka och rårörda lingon? Eller något panerat, mhmmm. I dag har jag visst massa idéer. 🙂

KRAM

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00