ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brunchens dag

/

Hej hej 

Brunchens dag i dag minsann! Den inträffar den tredje söndagen i september varje år och infördes för att få fler att mötas genom att äta god och inspirerande mat tillsammans. Vem älskar inte brunch?? Kan sitta i timmar och äta, bästa jag vet!

Godast av allt? Eggs Benedict! Gillar ni? Det är den lyxigaste frukost jag vet. Gärna med en Mimosa till 😉

Pocherade ägg gör man så här: Knäck äggen i glas/skåla ett och ett. Koka upp en halv kastrull med vatten, tillsätt rikligt med salt och 1 tsk vinäger. Sänk värmen lite och låt vattnet sjuda. Vispa runt runt runt i vattnet så det bildas en virvel. Vänd försiktigt ner ett ägg (jag brukar göra två i taget, tillsätter först det ena och strax därefter det andra). Låt sjuda ca 3-4 minuter. Fiska upp med hålslev och lägg i en skål med kallvatten en stund (så själva kokningen avstannar). Ta upp och torka av lätt.

Rosta engelska muffins, briochebröd eller rostbröd och smöra. Lägg på en skiva god skinka, toppa med 1-2 pocherade ägg. Skeda över lite ljummen hollandaisesås. Och servera genast. Yummi!!

Hollandaisesås 

250 gram smör
1 2/2 msk citronjuice
salt & vitpeppar
2 äggulor
cayennepeppar
ca 1 msk mjölk

Smält smöret och låt det vita lägga sig i botten (det ska helst inte med i såsen). Blanda citronjuice och äggulor i en skål och mixa med stavmixern. Tillsätt det smälta smöret i en jämn stråle medan ni kör runt med stavmixern ordentligt. Späd sen med mjölk till önskad konsistens och smaka av med kryddorna.

Kylskåpsrens med lite av varje är ju perfekt att göra brunch av. Ser ni kladdkakemuffinsen på gottetallriken? De måste ni testa!! Recept HÄR.

Kan ni inte ge mig era bästa brunch-restaurangtips?? Tycker det är svårt att hitta ställen som serverar just brunch. Antingen som buffé eller meny att beställa från, alla tips tack!

KRAM

12

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00