ANNONS

Middagstipset

/
IMG_2154

Hej hej

Dagens middagstips! Detta tar en stund i ugnen så släng in dem redan när ni kommer innanför dörren så är de klara till middagen, men i övrigt är det superenkelt och sköter sig själv. Och en av mina favoriträtter som jag lagat flest gånger tror jag, jag tröttnar aldrig på detta. Perfekt att ha i matlådan också, Servera med tex ris eller kokt potatis till. Kotletterna blir så möra så de rasar isär och såsen vill man äta med sked så god!

IMG_2155

Ett gäng fina kotletter inhandlade på Robertssons. Goda råvaror = godare mat, det är sen gammalt.

IMG_2156

Världen smidigaste rätt och perfekt att göra till många. Nu gjorde jag 6 portioner men man kan lätt dubbla detta och använda en långpanna med kanter. Såå smidig bjudrätt för den sköter sig själv i ugnen som sagt medan man städar undan, dukar och gör annat. Inget som ska stekas osv. Gott i matlådan också så gör gärna några extra.

IMG_2159
IMG_2160

Sambalkotletter
6 port:

6 fläskkotletter med ben
5 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek (eller mer om man gillar stark mat)
3 vitlökslyftor

(salt & peppar)

Lägg kotletterna i en ugnsform. Blanda i hop såsen och häll den över. Ställ in i mitten av ugnen, 175 C, ca 1 h 30 min (är kotletterna tjocka eller receptet dubblat kan det ta lite längre tid). Vänd gärna kotletterna efter halva tiden.

IMG_2162

Såå himla gott så nu testar ni detta om ni inte gjort det.

KRAM

15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00