ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tryffelpasta med svamp & burrata

/

Reklam för Dryckestipset.se

Hej hej

Har ni det bra i höstrusket? Kanske ute och plockar svamp? En tur i svampskogen per höst är nästan ett måste. Hittar dock ingen svamp men min pappa är en riktig svampmagnet så har man med sig honom blir korgen full 🙂

Tänkte tipsa er om en av de allra goooodaste vegetariska pastarätterna jag vet, med perfekta höstsmaker. En pasta med magisk svampsås, toppad med burrata och tryffel. Så galet gott! Ett glas rött till är pricken över i:et, ni får ett perfekt vintips till längre ner.

Tryffelpasta med svamp & burrata
2 port:

1 pkt färsk pasta
smör
2 finhackade schalottenlökar
1 ask champinjoner
1 svampbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
salt & peppar

parmesanost
1 burrata
ruccola
svart tryffelolja
färsk tryffel

Skär champinjonerna i kvartar. Fräs löken och champinjonerna i smöret tills löken mjuknat och champinjonerna fått lite färg. Slå på vinet, creme fraiche, grädde och buljongtärning. Låt puttra och smaka av med salt & peppar.

Såsen kan man äta med sked så god är den!!

Koka under tiden pastan. Blanda ner den i såsen. Lägg ruccola på ett fat och häll på pastan. Toppa med en burrata och strö över riven parmesan. Ringla över svart tryffelolja efter smak och avsluta ev med att riva färsk tryffel över rätten. (Detta kan ni hoppa över om ni inte hittar färsk tryffel).

Til detta rekommenderar jag Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore. Ett vin gjort på 100 % barbera. Luna di Mezzanotte är en ny serie av viner från trendiga Piemonte, ett av världens mest kända och exklusiva vindistrikt.

Ett fruktigt och nyanserat vin med inslag av fat, kryddighet, mörka körsbär, skogshallon, salmiak och salvia. Vinet har klassificeringen ”Superiore” betyder att det har lagrats 12 månader på ekfat och att man valt de bästa druvorna för vinet. Grymt snygg flaska dessutom 🙂

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore passar utmärkt till just tryffelpasta, saltimbocca, pasta eller risotto med svamp, långkokt köttragu och pizza.

Land: Italien // Volym: 750 ml // Alkohol: 14 % // Art nr: 53290 // Pris: 129 kronor

HÄR kan ni läsa mer och beställa, hämta i butik eller beställ hem.

KRAM

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00